Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 07.06.2019.

Slatko sjećanje na djetinjstvo: Hrvatski školski muzej prikuplja školske fotografije, dokumente, pribor i opremu

Hrvatski školski muzej na kraju još jedne školske godine nastavlja s akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ i poziva vas da se prisjetite veselih završetaka škole s mirisom ljeta. Tada ste spremili vaše torbe, udžbenike, bilježnice i pernice. Pozirali za koju dobru razrednu fotografiju te dobili svjedodžbe i knjižice za kraj školske godine na ponos roditelja. Te lijepe uspomene možda zaboravljene čekaju da ih pronađete i prisjetite se svojeg djetinjstva.

Školski muzej vas poziva da vaše školske fotografije, školske dokumente, školski pribor i školsku opremu darujete muzeju, a muzej će ih pohraniti kao vrijedno kulturno blago. Akcija prikupljanja traje tijekom lipnja i srpnja, a prvih 50 darovatelja dobit će Dorina čokoladu

Akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ Hrvatski školski muzej potiče vjerne i nove posjetitelje na darovanje različitih predmeta vezanih za djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Prikupljena građa obradit će se i pohraniti u muzeju, a dio će biti izložen na izložbi „Stoljeće djeteta u Hrvatskoj – djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću“ koja je u pripremi za studeni 2019. godine.

Prikupljanje: veljača i ožujak – spomenari i leksikoni; travanj i svibanj – igračke iz djetinjstva; lipanj i srpanj – školske fotografije, školski dokumenti, školski pribor, školska oprema; rujan i listopad – slikovnice i dječje knjige.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –