Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatski školski muzej ×

Najava • 26.09.2023.

Predstavljanje monografije 'Hrvatski učiteljski dom' i tribina 'Obnova javnih zgrada u Zagrebu – teškoće i izazovi'

Hrvatski školski muzej poziva na predstavljanje znanstvene monografije 'Hrvatski učiteljski dom' koje će se održati u utorak 26. rujna u galeriji muzeja 'Školica za 5' u Zagrebu. Nakon predstavljanja održat će se tribina 'Obnova javnih zgrada u Zagrebu – teškoće i izazovi'.
Najava • 28.01.2022.

Noć muzeja 2022. – Zabavi se uz Školski X, Y, Z

Hrvatski školski muzej sudjeluje u Noći muzeja 2022. online programom pod nazivom 'Školski muzej između stvarnog i digitalnog X, Y, Z'. U petak 28. siječnja posjetitelji će na mrežnim stranicama muzeja po prvi puta moći vidjeti Virtualni katalog Zbirke igračaka muzeja kao i virtualnu izložbu 'Biseri Školskog – 120 godina Hrvatskoga školskog muzeja'.
Vijest • 10.01.2022.

Hrvatski školski muzej predstavlja seriju susreta s poznatim hrvatskim književnicima za djecu i mlade

Hrvatski školski muzej predstavlja 'Klik na književni link – pisci govore', seriju susreta s poznatim hrvatskim književnicima za djecu i mlade. U kratkim razgovorima poznati pisci poput Pavla Pavličića, Sanje Pilić, Silvije Šesto, Darka Macana i drugih, govore o svom djetinjstvu i školovanju, svojim književnim počecima, najdražim knjigama iz djetinjstva, o vlastitim čitalačkim navikama...
Vijest • 17.04.2021.

Natječaj za prikupljanje literarnih radova za Međunarodni literarni natječaj za mlade GOI 2021. u Japanu

Hrvatski školski muzej prikuplja literarne radove za potrebe slanja na Međunarodni literarni natječaj za mlade GOI 2021. godine u Japanu te poziva škole i druge odgojno-obrazovne ustanove na suradnju. Natječaj organiziraju GOI mirovna zaklada iz Japana i UNESCO, a namijenjen je djeci i mladima. Rok za predaju radova je 10. lipanj 2021.
Vijest • 07.06.2019.

Slatko sjećanje na djetinjstvo: Hrvatski školski muzej prikuplja školske fotografije, dokumente, pribor i opremu

Hrvatski školski muzej nastavlja s akcijom 'Slatko sjećanje na djetinjstvo' i poziva vas da školske fotografije, školske dokumente, školski pribor i školsku opremu darujete muzeju, a muzej će ih pohraniti kao vrijedno kulturno blago. Akcija prikupljanja traje tijekom lipnja i srpnja, a prvih 50 darovatelja dobit će Dorina čokoladu!
Vijest • 23.03.2017.

Izložba 'Kad bi drveće hodalo' posvećena Grigoru Vitezu

U Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu otvorena je izložba 'Kad bi drveće hodalo' kojom se prvi put hrvatskoj javnosti prezentira bogata ostavština pjesnika Grigora Viteza, jednog od utemeljitelja suvremene hrvatske dječje književnosti. Izložba je nastala povodom 105. obljetnice rođenja i 50. obljetnice smrti Grigora Viteza.