Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatski školski muzej ×

Vijest • 07.06.2019.

Slatko sjećanje na djetinjstvo: Hrvatski školski muzej prikuplja školske fotografije, dokumente, pribor i opremu

Hrvatski školski muzej nastavlja s akcijom 'Slatko sjećanje na djetinjstvo' i poziva vas da školske fotografije, školske dokumente, školski pribor i školsku opremu darujete muzeju, a muzej će ih pohraniti kao vrijedno kulturno blago. Akcija prikupljanja traje tijekom lipnja i srpnja, a prvih 50 darovatelja dobit će Dorina čokoladu!
Vijest • 05.03.2019.

Originalni rukopisi Mate Lovraka izloženi u Školskom Muzeju

Povodom 120. obljetnice rođenja našeg poznatog dječjeg pisca Mate Lovraka u Hrvatskom školskom muzeju bit će izloženi originalni rukopisi najpoznatijih Lovrakovih dječjih romana, Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice i Neprijatelj br. 1. koji se ovom prigodom prvi put predstavljaju javnosti.
Najava • 01.02.2019.

Akcija 'Slatko sjećanje na djetinjstvo' u Hrvatskom školskom muzeju

Hrvatski školski muzej započinje akciju 'Slatko sjećanje na djetinjstvo' kojom vas poziva na darovanje različitih predmeta vezanih uz djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Akcija započinje u Noći muzeja, u petak 1. veljače od 18 do 1 sat, a prikupljat će se spomenari i leksikoni! Muzej će predmete pohraniti kao vrijedno kulturno blago.
Najava • 10.05.2018.

Besplatna radionica u Školskom muzeju - postani novinar!

Povodom izložbe 'O čemu govorimo kada govorimo o obrazovanju : Medijska slika obrazovanja u Hrvatskoj u 21. stoljeću' u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu održat će se besplatna radionica 'Postani pravi novinar!' Radionicu će voditi dugogodišnji urednik Školskih novina Marijan Šimeg.
Najava • 07.12.2017.

Izložba Moja prva početnica u Školskom muzeju

U Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu otvara se izložba 'Moja prva početnica'. Izložba će predstaviti zbirku od 120 početnica na 70 jezika iz 42 zemlje svijeta, a posjetiteljima će približiti i šareni svijet naroda, jezika i pisama.