Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.02.2018.

Splitska Bookvica predstavlja Senka Karuzu
Održava se
22.02.2018. u 20:30h

U književnom programu Bookvica koji se u četvrtak, 22. veljače održava u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), gostuje Senko Karuza.

Dugo očekivani Senko Karuza, književnik s Visa, iz Komiže, iz Mole Trovne, onaj koji svako druženje učini pozornicom smijeha i plača, koji ispuni svaku prostoriju beskrajno duhovitim sobom, pričat će o svojoj posljednjoj knjizi "Prsa o prsa" (Meandarmedia, 2016). Priče su to o životu otoka koje naizmjence žuljaju samoća i turistička opsada, o njihovim stanovnicima koji se bore da očuvaju i jedno i drugo. Koliko je teško očuvati otočne vrijednosti, iskonsku kvalitetu života u vremenu robovlasničkog turizma i tko tu s kim ljuti boj, prsa o prsa bije, pitanja su na koje Senko ima odgovore, a njegov duh širi je od otoka, kopna i kontinenta zajedno.

Posreći li nam se, kušat ćemo i plodove njegovog jednako velikog kulinarskog talenta. A knjigu na dar, kao i u svakoj Bookvici, netko će sigurno imati priliku osvojiti. Nije ovo prilika koja se olako propušta!

Tanja Mravak, voditeljica Bookvice

Kao uvod u Bookvicu pročitajte recenziju knjige Senka Karuze: Prsa u prsa (piše: Lora Tomaš)

Senko Karuza

Prsa u prsa

  • Meandarmedia 11/2016.
  • 278 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533341231
  • Cijena 119.00 kn

Knjiga 'Prsa u prsa' Senka Karuze pouzdan je vodič kroz naplavine i događaje 'koji su stizali na otok i uporno ga ostavljali osamljenim'. Riječ je o knjizi zaokruženih priča, eseja, o literarnoj igri složenoj od prostora i prolaznosti. Vremena koje definitivno nestaje i koje tek u tragovima zatječemo, kao što zatječemo i sebe: na trajektu, u moru.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –