Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.03.2017.

Splitska Bookvica: Siniša Kekez i Hrvoje Marko Peruzović
Održava se
02.03.2017. u 20:30h

U književnom programu Bookvica, koji je na programu u četvrtak 2. ožujka u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo, gostuju splitski pjesnici Siniša Kekez i Hrvoje Marko Peruzović.

Siniša Kekez prošle je godine objavio prvu pjesničku zbirku „Splita mi je puna kita“, koja je naišla na velik medijski odjek i zanimanje čitatelja, a Hrvoje Marko Peruzović prvi je dobitnik književne nagrade „Post scriptum“ za književnost na društvenim mrežama i prva bi mu zbirka, pod uredničkom palicom Krune Lokotara, trebala uskoro ugledati svjetlo dana.

Voditeljica Bookvice Patricija Vodopija razgovarat će s dvojicom pjesnika o splitskoj pjesničkoj platformi Rječilište, koja je obojici bila odskočna daska za javno poetsko djelovanje, o temama koje ih privlače i nadahnjuju, o pjesničkom izrazu kao intimnom i/ili javnom činu, o elitizmu i zanemarenosti, hrabrosti i odustajanju, jeziku i igri, ulozi pjesnika i položaju pjesništva u današnjem društvu te srodnim temama.

Kao i uvijek u Bookvici, publiku očekuju darovi, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujućih autora.

O autorima pobliže:

Siniša Kekez rođen je 1966. u Splitu, gdje živi i radi. Kroatistiku i južnoslavenske filologije upisao je u Zadru, a diplomirao u Zagrebu. Radio kao nastavnik, lektor, knjižar, novinar, redaktor, urednik kolumnist. Pjesme objavljivao u dva zbornika splitskog Rječilišta, u časopisima The Split Mind, Poezija, Tema, Mogućnosti, u Slobodnoj Dalmaciji te na portalima Zagrebačke slavističke škole, Ulaznica i Kritična masa, kao i na Trećem programu Hrvatskog radija. Prvu samostalnu zbirku poezije „Splita mi je puna kita“ objavio 2016. godine.

Hrvoje Marko Peruzović, rođen je 1971. u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (klasa prof. Ðuro Seder). Studijski boravio u Parizu, Milanu, Veneciji i Beču. Član je HZSU-a i HULU-a Split. Osim slikarstva bavi se klasičnom grafikom, ilustracijom, skulpturom i fotografijom. Izlagao je na tridesetak samostalnih izložbi kao i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Piše poeziju, aforizme i kratke eseje iz područja likovnosti. Dobitnik je prve nagrade „Post scriptum“ za književnost na društvenim mrežama, koja se dodjeljuje u sklopu zadarskog festivala književnosti KaLibar. Pjesme su mu objavljene u zborniku Rječilište i na raznim internetskim portalima. U pripremi mu je prva zbirka pjesma za izdavačku kuću Jesenski i Turk. Živi i radi u Splitu i Bolu na otoku Braču.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –