Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.05.2018.

Svečana dodjela V.B.Z. književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2018. godine
Održava se
16.05.2018. u 20h

Svečana dodjela i proglašenje pobjednika V.B.Z. književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2018. godine održat će se u sklopu 11. riječkog sajma knjiga i festivala autora - vRIsak. Program dodjele nagrade uz glazbene goste White on White održat će se u srijedu, 16. svibnja u 20 sati u Guvernerovoj palači (Muzejski trg 1) u Rijeci.

Ova regionalna nagrada već je više od desetljeća važan faktor u održavanju i oživljavanju književne scene i projekt koji su prepoznali pisci, svi oni koji aktivno djeluju u kulturi, mediji i čitatelji. Osim novčane nagrade u iznosu od sto tisuća kuna (što je najizdašniji honorar za jednu književnu nagradu na ovim prostorima), autoru pripada i pravo na objavu književnog djela te mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži.

U finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2018. godine, žiri u sastavu Zoran Ferić (predsjednik žirija), Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić izabrao je šest rukopisa pod šifrom:

šifra: 2012 – 2018; naslov romana: Tko ako ne ja
šifra: Afrodita; naslov romana: Sonata
šifra: Cuica de Noord; naziv romana: Ne vidim te, Velverine
šifra: Hoćemo li sutra u kino; naziv romana: Hoćemo li sutra u kino
šifra: Zaljubljenost; naslov romana: Zaljubljenost
šifra: Tea; naziv romana: Ljekoviti rječnik

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –