Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vrisak - riječki sajam knjiga i festival autora ×

Vijest • 20.09.2021.

Završio 14. Vrisak – u fokusu poezija, identitet i jezik

Nedjeljnim programom završio je festivalski dio 14. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora. U osam dana predstavljeno je 39 književnih programa, a 37 autorica i autora razgovaralo je o preko 50 knjiga u 5 programskih linija. Uz festivalski dio programa, Vrisak organizira i sajam knjiga, koji je otvoren do 24. rujna
Vijest • 15.09.2021.

Prva tri dana Vriska: Književnost kao stalno propitivanje

Nakon svečanog otvorenja 14. Vriska i dodjele Nagrade za najbolji neobjavljeni roman, otvorena je nova, druga V.B.Z.-ova knjižara u Rijeci. U popodnevnim i večernjim satima, prvog dana programa u Exportdrvu održane su brojne promocije raznolikih književnih žanrova – predstavljeni su memoari, zbirka kolumni, antologija poezije i roman.
Vijest • 12.09.2021.

Ivica Prtenjača dobitnik V.B.Z.-ove nagrade za neobjavljeni roman

Dobitnik ovogodišnje V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman je Ivica Prtenjača za roman 'Sine, idemo kući'. O pobjedniku već 17. po redu V.B.Z.-ove nagrade odlučivao je žiri u sastavu Jagna Pogačnik, Strahimir Primorac, Vanja Kulaš, Mile Stojić i Drago Glamuzina.
Najava • 12.09.2021.

Rijeka poezije kao tema 14. Vriska

Tema ovogodišnjeg Vriska je 'Rijeka poezije' – u doba pandemije, potresa i nesigurnosti, komercijalizacije umjetnosti i nedostatka vremena za kulturu, festival se vraća stihovima. Da je upravo poezija pravi jezik kojim se može detektirati i izraziti temeljne ljudske probleme pokazat će na Vrisku više od deset pjesnika i pjesnikinja.
Najava • 12.09.2021.

Pozdravite se s ljetom uz 14. Vrisak – sajam knjiga i festival autora u Rijeci

Svečano otvorenje festivalskog dijela ovogodišnjeg Vriska počinje u nedjelju, 12. rujna u perivoju Guvernerove palače uz posebne glazbene goste i svečanu dodjelu V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2021. Četrnaesto izdanje donosi trideset programa uživo, koji će se u popodnevnim i večernjim satima održavati u zgradi Exportdrva.
Vijest • 13.09.2020.

Žarko Jovanovski dobitnik V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020.

Nakon službenog otvorenja 13. Vriska održana je i svečana dodjela V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020. godine koju je dobio zagrebački underground pjesnik, slam izvođač, prozaik, kantautor, grafičar i strip-crtač Žarko Jovanovski za roman 'Pizzeria Europa'.
Najava • 13.09.2020.

13. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora

Riječki sajam knjiga i festival autora – Vrisak održat će se od 13. do 19. rujna u prostorima zgrade Exportdrva i Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Trinaesto izdanje donosi više od trideset programa, a ovogodišnje inozemne goste predvode Tanja Stupar Trifunović i Almin Kaplan.