Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 27.06.2024.

13 polufinalista V.B.Z.-ove književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2024.

Izdavačka kuća V.B.Z. u prosincu je dvadeseti put raspisala javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Nagrada, koja iznosi 15.000 eura, bit će dodijeljena najboljem romanu u rukopisu, a proglašenje dobitnika održat će se na otvorenju festivala Vrisak u Rijeci, 14. rujna 2024.

Nagrada je, ističu iz V.B.Z.-a utemeljena kao poticaj književnom stvaralaštvu, nakladničkoj djelatnosti i promociji kvalitetnih književnih sadržaja. Rukopisi se šalju pod šifrom kako bi se otvorio prostor i mladim i neafirmiranim piscima, čija su djela, na taj način, u istoj poziciji s onima već afirmiranih autora.

Žiri Nagrade izabrao je 13 rukopisa koji su ušli u polufinale: 

Uz novčanu nagradu, i objavu romana u Hrvatskoj, V.B.Z. ulaže velike napore kako bi što više pobjedničkih romana bilo prevedeno na velike jezike, pa su tako, u posljednjih nekoliko godina na engleski ili njemački prevedeni „Brdo“ Ivice Prtenjače, „Specijalna potreba“ Lade Vukić, „Divljakuša“ Marine Šur Puhlovski te „Katarina, Velika i Mala“ Olje Knežević te roman „Sine, idemo kući“ Ivice Prtenjače.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –