Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 07.12.2007.

Teatar ITD : Malo noćno čitanje
Održava se
18.12.2007.

Teatar &TD i dramaturški kolektiv predstavljaju novu inicijativu kojoj je cilj afirmacija suvremenog dramskog teksta novih, mladih i neafirmiranih autora. Koncept 'Malih noćnih čitanja' zamišljen je kao mjesečni prilog kazališnom životu koji će događati nakon večernjih izvedbi unutar programa Teatra &TD.   

U skladu s novom programskom politikom Teatra &TD kojom se žele trasirati 'putevi k novom teatru' u Hrvatskoj dramaturški kolektiv pridružuje se obogaćivanju domaće kazališne scene stvarajući prostor za autore koji nemaju prilike da se drugdje za njih čuje. 

«Želimo pružiti priliku mladima da sudjeluju u formiranju teatarskog života danas, sada i ovdje. Šanse da se tekst nepoznatog mladog autora danas postavi u nekom od domaćih kazališta jako su male. Vjerujemo da razlog tomu nije nedostatak tekstova ili njihova kvaliteta, stvar je jednostavno u intertnosti sredine da prepozna i prihvati nove snage odnosno u nedostatku mehanizama koji bi to omogućili. Mi samo popunjavamo prazno mjesto u tom procesu», objavljuje ekipa koja se krije iza kratice dk.  

Prema tome, svi vi koji ne znate što sa svojim dramama pridružite se: dk osigurava izvođače, redatelja, prostor i tehničku potporu. Na vama je da se pridružite ili kao autor ili kao angažirani gledatelj/slušatelj. Sudjelujte svojim tekstovima u djelovanju ove revolucionarne inicijative: dk će zaprimati vaše radove, i s obzirom na njihovu kvalitetu dati vam šansu da budete (pro)čitani. Kriteriji odabira neće se temeljiti (samo) na estetskim preferencijama, ali je bitno da drame budu pogodne za komorno čitanje u nekom od prostora &TDa.  

Teksove šaljite na: dramaturski.kolektiv@gmail.com  

Za mjesec prosinac dk najavljuje čitanje drame "Sunce se smije/Mana" Rone Žulj, u režiji Darija Harjačeka. Uvod će dati autorica, studentica dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Prvo 'Malo noćno čitanje' održat će se 18.12.2007. u 22 sata u prostoru SEKa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –