Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 16.10.2019.

Thomas Erikson u Zagrebu predstavlja knjigu 'Okruženi psihopatima'
Održava se
18.10.2019. u 19h

Thomas Erikson: Okruženi psihopatima, (c) Poetika

Okruženi psihopatima Erikson Thomas
Okruženi idiotima Erikson Thomas

Povodom izlaska hrvatskog prijevoda knjige "Okruženi psihopatima" izdavačka kuća Poetika u Zagreb dovodi Thomasa Eriksona, švedskog komunikologa i psihološkog savjetnika, predavača i autora svjetske spješnice "Okruženi idiotima".

Promocija nove Eriksonove knjige održat će se u petak, 18. listopada 2019. u 19 sati, u Hoću knjiga Megastoreu (Bogovićeva 7, Zagreb).


Kako otkriti psihopate u svojoj okolini? Vjerojatno ste više nego jednom upoznali takvu osobu – karizmatičnu, energičnu, uvijek ljubaznu i od pomoći drugima. Osobu koja govori baš ono što želite čuti, pa se s njom uvijek dobro osjećate. Čak i ako vas unutarnji glas upozorava da to što vam govori ne može biti istina, i dalje joj vjerujete. Jer tako je lijepo, psihopatski lijepo. Thomas Erikson u svojoj knjizi (raz)otkriva kako vas psihopati iskorištavaju i manipuliraju vašim slabostima te kako ćete se u skladu s tipom vaše osobnosti oduprijeti njihovim manipulacijama.

Naravno, nisu svi koji imaju psihopatske osobine psihopati, a nije ni svaki psihopat serijski ubojica. Ipak, psihopati su među nama i na njih možete naletjeti mnogo češće nego što biste pomislili – na poslu, u obitelji, među prijateljima. Zašto bi nas trebala biti briga? Postoje ljudi koji iskorištavaju vaše slabosti kako bi se vama na neki način okoristili. Knjiga otkriva njihove metode – i objašnjava psihološki DISA model koji pokazuje je li vaš tip osobnosti crven, žut, zelen ili plav. Erikson će čitatelja opskrbit alatima za pravodobno prepoznavanje opasnosti,  zahvaljujući kojima će postati svjesni kako netko sa skrivenim planom može iskoristiti vaš tip osobnosti. 


Pogledajte i našu prošlogodišnju promotivnu stranicu Eriksonove uspješnice "Okruženi idiotima".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –