Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.09.2010.

Tjedan cjeloživotnog učenja 2010.
Održava se
08.09.2010.

Svečanim otvorenjem, koje će se u srijedu 8. rujna 2010. godine, s početkom u 12.00 sati, održati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, započinje "Tjedan cjeloživotnog učenja".

"Tjedan cjeloživotnog učenja" provodit će se od 8. do 15. rujna 2010. godine pod sloganom "UKLJUČIMO S(V)E!" a započinje obilježavanjem "Međunarodnoga dana pismenosti" koji se u svijetu obilježava od 1966. godine upravo 8. rujna.

Organizacija Tjedna cjeloživotnog učenja poklapa se s Europskom godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koju je proglasio Europski parlament u listopadu 2008. godine.

"Tjedan cjeloživotnog učenja" otvorit će predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor.

Program:

Uvodni govornici:
Prof. dr. sc. Tihomil Maštrović, glavni ravnatelj Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu,
Ivan Šutalo, privremeni ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih,
Damir Kuštrak, predsjednik Vijeća za obrazovanje odraslih,
Dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i
Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine organizira četvrti "Tjedan cjeloživotnog učenja" u Republici Hrvatskoj uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske te Vijeća za obrazovanje odraslih.

"Tjedan cjeloživotnog učenja" je primjer izvrsne suradnje i partnerstva među ustanovama javnog, civilnog i gospodarskog sektora na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Obilježit će se diljem Republike Hrvatske, a priključilo mu se više od 300 ustanova s više od 150 prijavljenih programa i događanja. Tako istodobno sa svečanim otvorenjem započinju događanja po cijeloj Republici Hrvatskoj.

Informacije o događanjima mogu se pronaći na mrežnim stranicama www.cjelozivotno–ucenje.hr u kategoriji "Programi 2010.", unutar kojih se nalaze mjesto, datum i vrijeme održavanja te kontakt osoba ustanove.

Nakon svečanog otvaranja će se povodom obilježavanja "Međunarodnoga dana pismenosti" u dvorani na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održati dvije panel rasprave na kojima će se razgovarati o dvije središnje teme:

1. ključne kompetencije, njihova uloga i važnost za gospodarski razvitak i zadovoljenje potreba tržišta rada te
2. uloga ključnih kompetencija za uključivanje osoba s intelektualnim poteškoćama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –