Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 11.08.2020.

Tjednik Express raspisao Natječaj za književnu nagradu Fric za izbornu godinu 2019/20.

Nagrada Fric

Tjednik Express raspisao je Natječaj za književnu nagradu Fric za najbolju godinu knjigu fikcijske proze napisanu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku premijerno objavljenoj u Hrvatskoj u razdoblju 1. srpnja 2019. - 30. lipnja 2020. godine (izborna godina).

U konkurenciju ulaze svi romani, zbirke pripovijedaka ili novela, svi neprevedeni premijerno objavljeni naslovi u izbornom razdoblju, a u konkurenciju ne ulaze ponovljena izdanja ili ona kojih je većinski dio već objavljen.

Knjige za Nagradu Fric mogu kandidirati izdavači, autori/ce ili žiri, slanjem sedam primjeraka na adresu: 

          Za Nagradu Fric (Igor Vikić)

          24 sata d.o.o.
          Oreškovićeva 6H/1
          10010 Zagreb


Zadnji rok za slanje knjiga u konkurenciju je 1. rujna 2020., a pravovremenost slanja se ustanovljava po datumu na poštanskom pečatu.

Žiri u sastavu: Biljana Romić (predsjednica), Igor Vikić, Vlado Martek, Jagna Pogačnik, Vesna Degoricija i Hrvoje Klasić odabrat će 13 knjiga u širi izbor i objaviti ga. Šest naslova užeg izbora bit će proglašeno tijekom prosinca 2020. godine. Dobitnik/ca Nagrade Fric, koja uključuje i financijski dio, svotu od 75.000 kuna (bruto), bit će proglašen/a i Nagrada dodijeljena tijekom siječnja ili veljače 2021. godine.

Nagrada može biti podijeljena između više dobitnika/ca.

Podsjećamo, dobitnik Nagrade Fric za godinu 2016/17 bio je Damir Karakaš za roman „Sjećanje šume“, za 2017/18 Jurica Pavičić za roman „Crvena voda“, a za sezonu 2018/19 Darko Cvijetić za roman „Schindlerov lift“.

Nagradu Fric organizira tjednik Express, a glavni pokrovitelj je Barcaffe.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –