Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.03.2007.

Treći Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu
Održava se
30.03.2007.

Treći Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu održava se od 30. ožujka do 01. travnja 2007. godine u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1 u dvorištu), na Cvjetnom trgu (trg Petra Preradovića) s popratnim programom u galeriji Nova (Teslina ulica, u Atriju). Ovogodišnji će sajam obilježiti projekcije filmova, izložba fotografija, predavanja i diskusije i što je najvažnije, sajam knjiga.

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu organizira se po uzoru na slične sajmove u svijetu, kako bi se na lokalnoj razini stvorila dostupnost slobodarske i srodne literature, ali i proširili diskusije koje se vode unutar pokreta, te ih doveli do zaključaka važnih za sredinu u kojoj živimo.

Prva dva sajma knjiga su bila uspješna, barem prema reakcijama sudionika i sudionica, ali i osoba uključenih u organizaciju cijelog događaja. Ova dva sajma su okupila pedesetak izdavačkih kuća i projekata, te par tisuća posjetitelja i posjetiteljica.

Ideja Anarhističkog sajma knjiga je u našoj sredini stvoriti mjesto susretanja, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj razini.
Baš zbog toga je svačije sudjelovanje važno - podržite ovu manifestaciju koja donosi nešto bitno drugačije i što svoju važnost ima upravo u činjenici da se bazira na sudjelovanju svih i na solidarnosti kao temelju društvenih promjena.

Više informacija o ovogodišnjem sajmu potražite na: ASK

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –