Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 29.06.2006.

Tri nova naslova u izdanju Frakture

U izdanju nakladničke kuće Fraktura upravo su objavljene tri nove knjige:"Schottova originalna svaštara" (džepna enciklopedija) autora Bena Schota, "Elijahova stolica", novi roman Igora Štiksa, jednoga od najtalentiranijih hrvatskih pisaca mlađe generacije i "Poboljšano izdanje" Pétera Esterházyja, dugo očekivan nastavak "Harmonije caelestis", roman o svim zlima komunističkog režima.

Riječ izdavača:

"Scottova originalna svaštara" najneobičniji je i najluđi priručnik ikada napisan, knjiga koja sažima sve ljudsko znanje - potrebno i nepotrebno. "Schottova originalna svaštara" jedinstvena je zbirka čudesnih trivijalnih podataka; ne možete je pročitati u jednom cugu, ali je doslovno ne ispuštate iz ruku. U "Schottovoj originalnoj svaštari" pronaći ćete sve životno važne i sasvim čudne podatke kao što su dužina vezica za cipele, ručna abeceda, sedam smrtnih grijeha, povijest poreza na šešire, zbirne imenice ili svi Bondovi filmovi. "Schottova originalna svaštara" apsolutni je bestseler na svjetskim tržištima –prodana je u milijunskim nakladama!!! Više od godinu dana bila je na top ljestvicama najprodavanijih knjiga Sunday Timesa, New York Timesa, Spiegela... Prevedena je na više od dvadeset jezika.

U svom drugom, dugo iščekivanom romanu "Elijahova stolica" Igor Štiks opisuje nesvakidašnju sudbinu austrijskog pisca na pragu pedesetih Richarda Richtera. Nakon emocionalne krize i bračnog brodoloma glavni se junak, u proljeće 1992., iz Pariza vraća u rodni Beč gdje pronalazi sakrivenu bilježnicu svoje majke. Šokantni sadržaj, napisan u dramatičnim okolnostima 1941. godine, stubokom mijenja Richterov život. Pisac odlučuje otkriti svoje korijene, a njegova ga potraga usmjerava u ratno Sarajevo kamo dolazi na samom početku opsade. U svom kratkom boravku u Sarajevu proživljava najljepše trenutke u životu – strastvenu ljubav i iskreno prijateljstvo. Međutim, njegov je život, kao i životi svih likova romana, određen sudbinom koju on, poput junaka grčke tragedije ne može izbjeći i na koju ne može utjecati.

U siječnju 2000. godine Péter Esterházy otkrio je da je njegov otac, kojem je upravo podigao literarni spomenik u svom netom završenom remek-djelu "Harmoniji caelestis", bio špijun mađarske komunističke tajne službe. Sa zadivljujućom hrabrošću Péter se Esterházy suočio s kompromitirajućim materijalima o svom ocu i o tom iskustvu napisao svojevrstan pridodatak "Harmoniji" – "Poboljšano izdanje".

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –