Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.03.2017.

Tribina 'Črna mati zemla' u ZKM-u
Održava se
17.03.2017. u 19h

Praizvedba "Črne mati zemle" u Zagrebačkom kazalištu mladih i novo izdanje ovog romana Kristiana Novaka (OceanMore, 2017) povod su za tribinu "Črna mati zemla", koja će se održati 17. ožujka u 19 sati u dvorani Polanec ZKM-a (Teslina 7).

Na tribini će Kristian Novak zajedno s redateljicom predstave Dorom Ruždjak Podolski i autorom dramatizacije Tomislavom Zajecom govoriti o značenjima teksta, izazovima dramatizacije romana i režijskim opredjeljenjima koja proizvode autonomnu priču.

Razgovor moderira Kruno Lokotar, urednik knjige.

Črna mati zemla Novak Kristian
Ciganin, ali najljepši Novak Kristian

"Črna mati zemla" roman je o uspješnom mladom piscu, Matiji Dolenčecu, koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča. Predstava u produkciji Zagrebačkog kazališta, kroz priču o užasima koji potresaju malo međimursko selo u vremenu oko raspada bivše države, fokusira se na potresnu ispovijest dječaka uhvaćenog u mrežu bijesa, krivnje i samoće.

Premijera predstave bit će u subotu, 1. travnja 2017. U predstavi glume Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić, Leon Bujanović.

Posjetioci tribine moći će kupiti knjige Kristiana Novaka „Črna mati zemla“ i „Ciganin, ali najljepši“ u izdanju OceanMora po promotivnim cijenama.

Kristian Novak potpisivat će knjige pola sata prije početka tribine, od 18,30 sati.

Ulaz na tribinu je besplatan.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –