Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.11.2019.

Tribina Razotkrivanje: Gary Barker – Muzej izgubljenih ljubavi
Održava se
25.11.2019. u 18h

Predstavljanje romana nadahnutog stvarnim muzejom u Hrvatskoj – "Muzeja izgubljenih ljubavi" Garyja Barkera, održat će se u ponedjeljak, 25. studenog u 18 sati u Caféu Muzeja prekinutih veza (Ćirilometodska 2, Zagreb).
  
Razgovor s američkim piscem, istraživačem i aktivistom za ljudska prava Garyjem Barkerom vodit će urednik Seid Serdarević.

O romanu Muzej izgubljenih ljubavi:

Kad na putu prema moru nakratko svrate u Zagreb, dvoje mladih Amerikanaca, psihoterapeutkinja Katia i sveučilišni predavač Goran, posjete Muzej prekinutih veza. Među eksponatima nailaze na pismo Goranove prve ljubavi iz izbjegličkog kampa u Bosni i shvaćaju kako ih sjena prošlosti – sve dok s njom ne svedu račune – neće pustiti na miru. Istodobno, na drugom kraju svijeta, Katijin klijent Tyler, bivši američki vojnik i povratnik iz Afganistana, smisao života pronalazi u neočekivanom očinstvu.

U Muzeju izgubljenih ljubavi Gary Barker na izvrstan način kombinira svoj spisateljski talent i dugogodišnji rad borca za ljudska prava. Barkerovo pisanje dirljivo je i realistično, a glavni junaci, unatoč svojim lošim startnim pozicijama, svesrdno se trude da ne završe kao samo još jedan izložak u Muzeju prekinutih veza.

O autoru:

Gary Barker (1961.) američki je istraživač, aktivist za ljudska prava i pisac. Doktorirao je razvojnu psihologiju na Sveučilištu Loyola u Chicagu. U središtu njegovog znanstvenog djelovanja je nasilje muškaraca u konfliktnim i nekonfliktnim okruženjima, kao i zalaganje za rodnu jednakost. Osnivač je Promunda, međunarodne organizacije koja djeluje u postkonfliktnim društvima u Africi, Latinskoj Americi i Bliskom istoku, a cilj joj je sprečavanje nasilja. Apolitical ga je 2019. imenovao jednim od stotinu najutjecajnijih ljudi na svijetu u području rodne jednakosti. Njegova četiri romana, "Luisa’s Last Words", "The Afghan Vampires Book Club", "Mary of Kivu" te najnoviji, "Muzej izgubljenih ljubavi" (Museum of Lost Love, 2019.) nadahnuti su njegovim iskustvima borca za ljudska prava.

Gary Barker

Muzej izgubljenih ljubavi

  • Prijevod: Tomislav Kuzmanović
  • Fraktura 11/2019.
  • 200 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581743
  • Cijena 139.00 kn

Kad na putu prema moru nakratko svrate u Zagreb, dvoje mladih Amerikanaca, psihoterapeutkinja Katia i sveučilišni predavač Goran, posjete Muzej prekinutih veza. Među eksponatima nailaze na pismo Goranove prve ljubavi iz izbjegličkog kampa u Bosni i shvaćaju kako ih sjena prošlosti neće pustiti na miru... U 'Muzeju izgubljenih ljubavi' Gary Barker kombinira svoj spisateljski talent i dugogodišnji rad borca za ljudska prava.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –