Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 24.06.2014.

Turneja MasterCard Broda knjižare - Broda kulture 2014.

MasterCard Brod knjižara - Brod kulture ove godine zaplovit će Jadranom osmi put zaredom, od 26. srpnja do 9. kolovoza, i pristati u 14 mjesta na otocima i obali. Ovogodišnja je zemlja partner Republika Poljska iz koje dolaze poznati autori Artur Grabowski, Wojciech Kuczok i Jacek Dehnel koji će se predstaviti hrvatskoj publici. Osim poljskih autora brodom će, kao i svake godine, ploviti i hrvatski književnici.

U ime Republike Poljske, pokrovitelji su manifestacije Veleposlanstvo Republike Poljske te Poljska kulturna udruga "M. Kopernik" iz Zagreba.


Glavna nagrada regionalnog natječaja za najbolju kratku priču, koju već petu godinu zaredom raspisuje kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara - Brod kulture, pripala je Andyju Jelčiću i priči "Šaptačica". Andy Jelčić osigurao je pobjedu u konkurenciji više od 300 priča koje su pristigle na natječaj te će se kao pobjednik pridružiti književnicima na ovogodišnjoj turneji Broda kulture Jadranom. Pobjednička priča "Šaptačica" bit će objavljena u knjizi "20 + 1 najbolja priča za ljeto 2014." - uz još dvadeset priča koje su ušle u najuži izbor.

Andy Jelčić (1958.), rođen u Ogulinu, diplomirao germanistiku i anglistiku te magistrirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Po zanimanju je slobodni prevoditelj. Piše članke, eseje i priče. Priprema zbirku eseja o nasilju i prvi roman.

 
Ovogodišnji program manifestacije čine dvije kazališne predstave - "Reciklirana priča 2" namijenjena djeci te nagrađena komedija "Na pučini" poljskog autora Slawomira Mrožeka. Uz to će publika moći sudjelovati u Radionici puhanja stakla "Friends of Glass" te Maloj školi astronomije. Program će začiniti večernji koncert mladih glazbenika "Prima Vista", kao i program Turističkih zajednica, suorganizatora manifestacije, s nastupima klapa, KUD-ova, folkora i plesnih skupina.

Turneja MasterCard Broda knjižare - Broda kulture 2014.:

 
26. 7. subota, Makarska                                             
27. 7. nedjelja, Vrboska (Hvar)
28. 7. ponedjeljak, Postira (Brač)
29. 7. utorak, Vis
30. 7. srijeda, Marina
31. 7. četvrtak, Sv. Filip i Jakov  
  1. 8. petak, Zadar  
  2. 8. subota, Silba  
  3. 8. nedjelja, Rab  
  4. 8. ponedjeljak, Mandre (Pag)  
  5. 8. utorak, Tkon (Pašman)  
  6. 8. srijeda, Jezera (Murter)  
  7. 8. četvrtak, Zlarin  
  8. 8. petak, Rogoznica

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –