Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 22.04.2005.

U Zagrebu počeo SFerakon 2005.

U organizaciji Društva za znanstvenu fantastiku “Sfera”, u Zagrebu se od 22. do 24. travnja održava “SFerakon 2005.”, najstarija i najuglednija konvencija znanstvene fantastike i fantastike u ovom dijelu Europe.

27. SFerakon ove je godine u znaku afirmacije hrvatske fantastične i znanstvenofantastične književnosti. U okviru konvencije održat će se okrugli stol o hrvatskoj fantastičnoj i znanstveno-fantastičnoj književnosti, a tradicionalno bit će predstavljena nova sferakonska zbirka kratkih priča hrvatskih pisaca, kao i istrakonska zbirka minijatura nastala po uzoru na sferakonsku.

Ove je godine počasni gost SFerakona Michael Iwoleit, urednik novog časopisa 'Internova' koji na engleskom jeziku objavljuje znanstveno-fantastične priče iz svih dijelova svijeta, pa se tako na stranicama ovog časopisa našla i hrvatska znanstveno-fantastična književnost.

Svečana skupština održat će se 23. travnja u 20h, na kojoj će se uručiti nagrade SFERA i nagrade pobjednicima SFerinog dječjeg natječaja za najbolje literarne i likovne radove.

U sklopu Sferakona i ove se godine organiziraju igraonice, prodaja knjiga, radionice, filmski program, predavanja i raznoliki zabavni program.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –