Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.12.2005.

Umjetnost 20 stoljeća
Održava se
12.12.2005.

U ponedjeljak, 12. 12. 2005. u 19 sati u Muzeju Mimara (Velika dvorana) Roosveltov trg 5, Zagreb, održati će se promocija knjige "Umjetnost 20 stoljeća" koprodukcijskog izdanja nakladničkih kuća V.B.Z.-a i Tachen.

Knjigu će predstaviti: Klaus Honnef, autor poglavlja o fotografiji, Ljerka Dulibić, urednica hrvatskog izdanja i Dubravka Botica, prevoditeljica.

"Knjiga Umjetnost 20 stoljeća" predstavlja sveobuhvatni i svenamjenski vodič za područje umjetnosti u proteklih stotinu godina. Pod uredničkom paskom Inga F. Walthera, četvoro istaknutih stručnjaka daje objektivno viđenje tendencija u razvoju umjetnosti 20. stoljeća. Knjiga je podijeljena u dva temeljna dijela – u prvom dijelu iznosi se kronološki pregled povijesti slikarstva 20. stoljeća, a u drugom dijelu se na kronološki pregled povijesti skulpture u 20. stoljeću nastavljaju zasebne cjeline u kojima se donosi prikaz umjetničkih dostignuća na području novih medija te pregled razvoja fotografije u 20. stoljeću. Uz poštivanje temeljnog načela kronološkog pregleda i zasebnih prikaza različitih umjetničkih pravaca, stalne su međusobne reference među pojedinim dijelovima teksta.

Glavne odlike knjige su jasnoća i preglednost primjerena širokoj publici, stručnost i iscrpnost uz dobar kritički aparat koji doprinosi potencijalu knjige da posluži kao referentni materijal i u visokoškolskoj nastavi, te kvalitetne i mnogobrojne reprodukcije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –