Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 05.09.2013.

Upisi u novi semestar Kuće kreativnog pisanja u Splitu

Radionica pruža mogućnost polaznicima da uobliče i usavrše svoju želju i potrebu za pisanjem, a u kontekstu aktualne teme – priznavanja polja „književnost“ odnosno grane „spisatelj“ unutar nacionalne akademske zajednice – nudi im kvalitetno polazište i za eventualno profesionalno bavljenje pisanjem.

Osim što polaznici u malim skupinama (maksimalno 8-10 osoba) „bruse“ autorsku ruku, u interakciji s ostalim sudionicima dobivaju dragocjene povratne informacije te su u prilici razvijati vlastite kritičarske sposobnosti jer se od njih kontinuirano očekuje da komentiraju radove svojih kolega. Ujedno, u smislu širem od gradnje teksta, radionica snažno doprinosi njihovoj pismenoj kulturi, čitanju, razumijevanju i tumačenju svijeta, te samo-artikulaciji, pa i samo-percepciji.

Tečaj obuhvaća 40 sati u ukupnom trajanju od 4 mjeseca, a radionice se održavaju petkom poslijepodne i uvečer te subotom prijepodne. Jednom mjesečno, u sklopu bonus sati, organiziraju se druženja s inozemnim i domaćim književnicima i književnicama.

UPISI u novi semestar, i za 1. i za 2. stupanj tečaja, traju od 05.09. – 05.10.2013., a tečaj započinje 11.10.2013. Zainteresirani (uvjet je da budu stariji od 15 godina) se mogu prijaviti i dobiti podrobnije informacije preko Facebook profila „Kuća kreativnog pisanja“ ili e-maila: kucakreativnogpisanja@gmail.com.

Projekt „Kuća kreativnog pisanja“
pokrenula je prije godinu dana koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Bookvica, Kurs i Pričigin, u suradnji sa splitskim ogrankom Hrvatskog društva pisaca. U realizaciju projekta kao predavači su se uključili profesionalni pisci Marinko Koščec, kao kreator programa, te Renato Baretić i Nebojša Lujanović.

U protekla dva semestra kroz Kuću je prošlo pedesetak polaznika, koji su u siječnju i lipnju 2013. svoje radove predstavili široj publici na iznimno dobro posjećenim književnim večerima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –