Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.06.2013.

V.B.Z otvara knjižarsko-galerijski centar 'Fadil Hadžić'
Održava se
28.06.2013.

Izdavačka kuća V.B.Z. u Ilici 13 otvara svoju prvu veliku knjižaru u Zagrebu, multimedijalni knjižarsko galerijski prostor, nazvan po doajenu kulturnog Zagreba i Hrvatske, gospodinu Fadilu Hadžiću.

Knjižarsko-galerijski centar "Fadil Hadžić" ponudit će u samome središtu Zagreba novo kulturno središte u kojemu će se održavati slikarske i fotografske izložbe, promocije, predavanja i radionice pod stručnim vodstvom renomiranih osoba iz hrvatskog kulturnog života.

Knjižara nosi ime Fadila Hadžića, jednog od doajena kulturnog svijeta Zagreba i Hrvatske. Kao poznati komediograf, književnik, novinar, filmski redatelj i slikar te osnivač dva zagrebačka kazališta, Komedije i Jazavca (današnjeg Kerempuha), Hadžić je dao golem doprinos hrvatskoj kulturi. Autor je brojnih dramskih i proznih djela, bio je intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i pokrenuo je razne kulturne časopise, a kao akademski slikar ostavio je dubok trag i u hrvatskome slikarstvu.

Upravo je Hadžićeva multidisciplinarnost zaslužna da osim knjižarskog ovaj prostor ponudi i širi kulturni koncept: likovni, scenski, izvedbeni… Fadil Hadžić je ujedno i VBZ-ov kućni autor, stoga je bio logičan izbor za naziv nove V.B.Z.-ove knjižare.

Svečano otvorenje održat će se u petak, 28. lipnja s početkom u 19 sati.

U okviru prigodnog programa moći ćete razgledati izbor slika iz bogatog opusa Fadila Hadžića.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –