Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 29.04.2015.

V.B.Z. ponovno raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman


Izdavačka kuća V.B.Z. dvanaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Kao i prošle godine, partner Nagrade je Tisak Media, a glavni sponzor Jana "Voda s porukom“.

Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z. i Tisak Media književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 15. srpnja 2015. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama www.vbz.hr.
 

Brdo Prtenjača Ivica


Prošlogodišnja dodjela V.B.Z. i Tisak Media nagrade Ivici Prtenjači za roman "Brdo“ izazvala je veliki interes čitatelja i kritičara, pa je knjiga i nakon šest mjeseci još uvijek na vrhu top lista, što pokazuje da ova nagrada ispunjava svoj temeljni cilj – a to je promoviranje dobre literature, poticanje čitanja i razgovora o knjizi.

Upravo zbog toga, i usprkos tome što je ove godine stanje u domaćem nakladništvu i na tržištu knjiga još gore nego lani, V.B.Z. je sa svojim partnerima odlučio ustrajati u ovom projektu. Vjeruju da je u vremenu krize ova regionalna nagrada snažan način poticanja i pisanja i čitanja, te su, kako ističu, iznimno zadovoljni što su u Tisak Mediji i Jani "Vodi s porukom“ pronašli partnere koji razumiju njezinu važnost za ovaj kulturni prostor, te za uspostavljanje regionalnih književnih veza.    

 
Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2014. godine bili su Josip Mlakić za roman "Živi i mrtvi“, Marinko Koščec za roman "Wonderland“ i Jelena Marković za roman "Escajg za teletinu“, Davor Špišić za "Koljivo“, Nura Bazdulj Hubijar za "Kad je bio juli“, Hrvoje Šalković za "Pravi se da ovo nisi vidio“, Svjetlana Gjoni za "Nula nemo“, Predrag Crnković za "Beograd za pokojnike“,  Dragan Pavelić za "Proljeće u Karolinentalu“, Aleksandar Novaković za roman "Vođa“, Ankica Tomić  za "Naručito ljeti“ i Ivica Prtenjača za roman "Brdo“.  

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –