Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.06.2014.

V.B.Z. raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. jedanaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Glavni sponzori nagrade su Tisak Media i Jana "voda s porukom".

Najboljem romanu, koji u rukopisu pristigne na natječaj, bit će dodijeljena "V.B.Z. – Tisak Media" književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 1. kolovoza 2014. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Unatoč krizi u hrvatskom izdavaštvu V.B.Z. je uz podršku Tisak Medije, najuspješnijeg knjižarskog lanca danas u Hrvatskoj, te podršku Jane "vode s porukom", nakon dvogodišnje stanke odlučio ponovo raspisati natječaj za najbolji neobjavljeni roman. U V.B.Z-u smatraju da "kao izdavač, koji je svojim izdanjima godinama sudjelovao u profiliranju hrvatske i regionalne književne scene, trebaju na svaki način poticati čitanje i pisanje, te graditi kulturne mehanizme koji je obnavljaju i ojačavaju."

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. – 2010. godine bili su Josip Mlakić za roman "Živi i mrtvi", Marinko Koščec za roman "Wonderland" i Jelena Marković za roman "Escajg za teletinu", Davor Špišić za "Koljivo", Nura Bazdulj-Hubijar za "Kad je bio juli", Hrvoje Šalković za "Pravi se da ovo nisi vidio", Svjetlana Gjoni za "Nula Nemo", Predrag Crnković za "Beograd za pokojnike", Dragan Pavelić za "Proljeće u Karolinentalu", Aleksandar Novaković za roman "Vođa", Ankica Tomić za "Naročito ljeti".

Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama www.vbz.hr.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –