Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 13.03.2012.

Večer katalonske poezije pod nazivom Popašmanili se svi!

Večer katalonske poezije pod nazivom „Popašmanili se svi!“ koja će okupiti hrvatsko-katalonsko društvo pjesnika i prevoditelja poezije, održat će se u četvrtak 15. ožujka 2012. u 19 sati u Booksi u Zagrebu.

Prije nekoliko godina, probrani tim katalonskih pjesnika i prevoditelja okupljen je kako bi prepjevao poeziju dvoje mladih hrvatskih pjesnika – Marka Pogačara i Dinka Telećana koji su otputovali u Kataloniju kako bi kolegama pomogli u ovom poduhvatu. Rezultat tog, 19. seminara poetskog prevođenja u Farreri urodio je dvojezičnom knjižicom pod naslovom "Cada oliva és un estel fos" (Institució de les Lletres Catalanes, Barcelona, 2010.), prema stihu jedne Pogačarove pjesme.

U prosincu 2010. dogodio se 'uzvratni susret', odnosno na Pašman je došlo dvoje katalonskih pjesnika – Francesc Parcerisas i Laia Martinez i Lopez čije je stihove prevodio tim od osam prevoditelja/lektora/pjesnika.

U četvrtak navečer dođite u Booksu poslušati katalonsku poeziju prepjevanu na hrvatski.

Poeziju će čitati Tonko Maroević, Pau Sanchis Ferrer (profesor katalonske književnosti na fakultetu u Zadru), Nikola Vuletić, Dorta Jagić, Antonija Novaković,Vedrana Lovrinović i Dinko Telećan.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –