Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.02.2016.

Večer stripa u Bookvici II : Alem Ćurin
Održava se
04.02.2016. u 20:30h

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo održat će se premijerno splitsko predstavljanje prvoga strip-romana kultnog splitskog ilustratora i pisca Alema Ćurina. Roman je naslovljen „List vode, Atlantida“ (2x2, 2015.) i predstavlja dirljivu Ćurinovu posvetu svjetskom velikanu stripa Hugu Prattu.

Uz samoga autora, u razjašnjavanju misterija povezanih uz „List vode“ pomoći će Vladimir Šagadin, urednik i vlasnik nakladničke kuće 2x2 koja je objavila strip, te poklonici Ćurinova lika i djela: Predrag Lucić i Boris Dežulović.

Zašto je autoru trebalo više od 30 godina da objavi prvi album, zašto kaže da nikad ne odustaje, zašto voli klasične stripove iako je njegov vlastiti izraz ekspresivan i alternativan, je li mu strip – za razliku od angažiranih ilustracija – bijeg od stvarnosti, je li u današnjem vremenu moguć opstanak strip umjetnosti.... odgovore saznajte uz pomoć voditeljice Bookvice, Patricije Vodopije.

Razgovor će biti popraćen projekcijom kadrova iz stripa, a najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će „List vode, Atlantida“ na dar.

Alem Ćurin, kratka biografija:

Alem Ćurin (Split, 1953.), nesvršeni student grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u Parizu je bio umjetnički emigrant, a jedno se vrijeme prehranjivao i ribarenjem na koći. Dizajnirao je plakate (osobito po narudžbama kazališnih kuća) i različite publikacije. Ilustracije je objavljivao u „Nedjeljnoj Dalmaciji“ i „Feralu“, a danas je stalni suradnik „Novosti“. Objavljuje autorske stripove i prozne tekstove. Od ukoričenih izdanja dosad je, prije ove knjige, objavio zbirku eseja o stripovima „Egostriper“ (Matica Hrvatska, 2012.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –