Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.06.2021.

Virtualna promocija romana 'Potpirivanje' Jan Carson
Održava se
08.06.2021. u 18:30h

Jan Carson (foto: ustupila Hena com)

Virtualna promocija romana Potpirivanje nagrađivane irske spisateljice Jan Carson, održat će se u utorak 8. lipnja u 18:30 na Facebook stranici Hena coma.

U razgovoru će sudjelovati:
- Jan Carson, autorica romana
- Marko Gregur, književnik i književni promotor
- Marina Negotić, urednica romana
- Una Krizmanić Ožegović, prevoditeljica romana

Roman Potpirivanje objavljen je u ožujku 2021. godine u sklopu projekta Europa iznutra i izvana. U sklopu navedenog projekta Hena priprema, prevodi i objavljuje vrhunske romane desetero suvremenih europskih autora. 

Ljeto je, a istočni Belfast gori. Kada nepoznati piroman započne s požarima i traženjem većih građanskih sloboda od vlasti, pridruže mu se i ostali nezadovoljni građani i ubrzo krene nezaustavljivi val nemira. Potpirivanje je roman koji hrabro progovara o društvenim problemima, politici, nasilju i bremenu roditeljstva. Roman je 2019. godine ovjenčan Nagradom Europske unije za književnost.

Razgovor će se voditi na hrvatskom jeziku, uz konsekutivni prijevod s engleskog jezika.

Jan Carson

Potpirivanje

  • Prijevod: Una Krizmanić Ožegović
  • Hena com 03/2021.
  • 288 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593211
  • Cijena 139.00 kn

Jan Carson ispisala je nesvakidašnji roman koji hrabro progovara o društvenim problemima, politici, nasilju i bremenu roditeljstva. Apokaliptična kulisa grada obavijenog plamenim jezicima u opreci s djecom s posebnim moćima daje savršenu magično-realističnu jukstapoziciju. Za roman 'Potpirivanje' Carson je 2019. nagrađena Nagradom Europske unije za književnost.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –