Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 03.10.2017.

Writers in Residence/Rezidencijalni program: Reading Balkans 2018

Otvoren je natječaj za rezidencijalni program pod zajedničkim nazivom "Reading Balkans 2018" koji je dio projekta Jug i Istok dostižu Zapad koji ima za cilj omogućiti digitalnu platformu za promicanje pisaca u postkonfliktnim društvima (iSE2W). Program je otvoren za pisce, pjesnike, esejiste i dramatičare iz jugoistočne Europe (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovenije).

Program će posebnu pozornost posvetiti inovativnim piscima koji su se u svojim dosadašnjim djelima bavili suvremenom tematikom. Program omogućuje sudjelovanje pisaca svih dobnih skupina i spola, a zajednički kriteriji uključuju slijedeće: da njihova djela odražavaju teme pomirenja, uloge kulture u (poslije) sukobljenim društvima i važnosti dijaloga u borbi protiv nacionalizma i netolerancije.

Rezidencijalni program u sklopu Programa "Reading Balkans 2018." je nastao u suradnji između dugogodišnjih partnerskih organizacija: Izdavačke kuće Goga (SI), Goten Publishing (MKD), Udruženje Krokodil (SRB), Udruga Kurs (CRO), Poeteka (AL), Centar Multimedija (Kosovo), PEN Centar BiH i drugih partnera. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije Kreativna Europa.

Rok za prijavu je 25. listopada 2017. godine.

Podnositelji zahtjeva će biti obaviješteni o odlukama žirija do 15. studenog 2017. godine.
 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –