Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 21.02.2023.

Za izdavače: Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2023. godini

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2023. godini s ciljem poticanja prevođenja vrijednih izvornih hrvatskih književnih djela na strane jezike, odnosno neknjiževnih djela važnih za promicanje hrvatske kulture, zatim promidžbe hrvatskih autora i njihovih djela u inozemstvu te jačanja i profesionalizacije posredničke djelatnosti i književnosti (zastupanje autora/prodaja prava).
 

Ogledni prijevod koji se prijavljuje na Javni poziv mora biti prvi prijevod izvornog književnog ili neknjiževnog djela napisanog hrvatskim jezikom na određeni strani jezik. Poželjni su ogledni prijevodi na engleski jezik, ali su prihvatljivi i drugi jezici s izrazitim promidžbenim potencijalom. U 2023. godini, s obzirom na planirana predstavljanja na međunarodnim sajmovima knjiga u Madridu i Guadalajari, naročita se pozornost posvećuje izradi i financiranju oglednih prijevoda na španjolski jezik.
 
Na Javni se poziv mogu prijaviti fizičke i pravne osobe registrirane za izdavačku djelatnost, zastupanje/posredovanje i/ili prodaju autorskih prava koji su do sada zaključili najmanje pet ugovora za prodaju izdavačkih prava hrvatskih autora. Prijavitelji moraju biti nositelji autorskih prava za djela koja prijavljuju na ovaj Javni poziv ili moraju posjedovati pismenu izjavu nositelja autorskih prava da su suglasni s izradom i korištenjem oglednog prijevoda u skladu s ciljevima Javnog poziva.
 
Prijave na ovaj Javni poziv primaju se od datuma objave do 6. studenog 2023. godine, isključivo elektroničkim putem na adresu elektroničke pošte: translation-grants@min-kulture.hr.
 
Više o uvjetima prijave te potrebnoj dokumentaciji potražite na internetskoj stranici MKM-a.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –