Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.09.2012.

Zagrijavanje jesensko : Jozić, Lipovec, Matijašević, Simić
Održava se
19.09.2012.

Zadovoljstvo nam je najaviti ulazak u još jednu toplu jesen ZAGRIJAVANJA, uz dobru književnost i sjajne ljude, kako na pozornici tako i ispred nje! U srijedu 19. rujna, u 20 sati, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, pričat će, čitati, nove tekstove testirati i na svakojaka pitanja odgovarati:
 
Ivan Jozić,
rođen 1981. godine. Diplomirani ekonomist živi u Zagrebu i pohađa poslijedpiplomski studij u Puli. Zaposlen u Styriji kao voditelj razvoja portala Poslovni.hr. U slobodno vrijeme putuje, igra košarku i piše kratke priče. Objavljivan u Glasu Istre (finalist „Liijepe priče Ede Budiše“), te u dvije zbirke kratkih priča – „Krom i pakao“ i „Record Stories“ - pobjednik regionalnog natječaja Record stories. Član programskog vijeća i veliki meštar od PR-a Festivala europske kratke priče (FEKP).

Slađan Lipovec
,
rođen u Bjelovaru 1972. Poeziju, prozu i eseje objavljuje u hrvatskoj i inozemnoj periodici te na Hrvatskom radiju. Objavio je knjigu stihova "Posljednja topla noć" (u suautorstvu s Evelinom Rudan i Denisom Peričićem, 2002) te samostalne zbirke pjesama "Emily Dickinson u mom gradu" (2003), "Rijeke i mjesečine" (2007) i "U nekoj od mogućih stvarnosti" (2010). Urednik je i suautor interaktivnog CD-ROM-a Teslin dan (s Vladimirom Končarom, Agencija za školstvo RH, 2006). Dobitnik je nagrada za poeziju i kratke priče, a tekstovi su mu prevođeni na desetak jezika i uvršteni u antologije i preglede. Izvršni je urednik časopisa za književnost Quorum.

Irena Matijašević,
rođena 1965. u Zagrebu. Diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu. Na Trećem programu Hrvatskog radija uređuje emisiju „Poezija naglas“ te kraću emisiju antologijskog tipa „Šest minuta poezije“. Pokrenula je projekt „Riječi i riječi“, radijsku  emisiju u kojoj  književnici pišu u kratkoj formi na sjecištu  proze, eseja i poezije,  iz koje  je objavljena i knjiga "Riječi i riječi: Rječnik Trećeg programa" (2008) te projekt „Moj izbor“, emisiju u kojoj umjetnici  pričaju o svojim izborima, u literaturi i glazbi. Osim eseja i poezije objavljenim u domaćim časopisima, publikacijama i zbornicima, objavila je tri knjige: zbirke pjesama "Naizgled" (2007.), "Južne životinje" (2010.) te poetsku dramu "Danska H20" (2012). Pjesme su joj prevođene na njemački, slovački, engleski i poljski jezik.

te

Mima Simić,
spisateljica, teoretičarka filma, roda i mačaka, prevoditeljica, aktivistica. Kratke priče, eseje i analize objavljivala u domovini i inozemstvu, u časopisima, zbornicima, antologijama, na zidovima. Koliderica Drvene Marije, kultnog benda s patološkim sljedbeništvom. Nasamo skromna i samozatajna, u javnosti osorna i podla. Dobitnica nagrade Velimir Vuković za najbolju filmsku kritičarku. Do sada je objavila knjigu priča "Pustolovine Glorije Scott" (2005.) kao i knjigu ogleda "Otporna na Hollywood" (2009.). Odonda, umjesto da piše, priča.

Vodi: Roman Simić Bodrožić

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –