Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.09.2009.

Zagrijavanje rujansko : Jutra poezije
Održava se
18.09.2009.

Kao specijalno izdanje Zagrijavanja, održat će se književno događanje - JUTRA POEZIJE.

Jutra su ponovo dobila zalet, čuvaju i osvajaju publiku, autore, praše i pršte stihovima, u kojima ćete i vi moći uživati u petak, 18. rujna 2009. u 20:00 sati u knjižnici i Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Nastupaju:

Nikola Ðuretić

rođen je 1949. u Osijeku. Diplomirao engleski jezik i književnost te komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dobitnik je više književnih nagrada i priznanja. Od 1978. do 1999. radio u Londonu kao novinar i urednik BBC-a. Godine 1998. za svoj prinos hrvatskoj kulturi odlikovan Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića. Član je Društva hrvatskih književnika. Živi u Zagrebu kao samostalni umjetnik. Objavio: Vragolovi, Split, 1974.; Vrijeme bijelih dana, Zagreb, 1978.; Kazališni putokazi i krajputaši, Zagreb, 1996.; Albionske razglednice, Zagreb, 1996.; Suze Martina Jesenskog, Zagreb, 1997.; Iskreno Vaš...zapisi s Otoka, Zagreb, 2004.; Između dodira-Bilješke za kroniku jednoga egzila, Zagreb, 2005.; Kao zvuk otoka, Zagreb, 2006.; Male smrti ptica, Zagreb, 2008.

Robert Roklicer

1994. upisuje studij na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti (odsjeku dramaturgije). Od 1995. godine do 2000. godine radi u novinarstvu. U tom periodu mnoge njegove eseje i književne kritike prenose eminentne tiskovine diljem svijeta (primjerice - francuski list Le Monde - «Granatiranje Zagreba»). Radi kao scenarist u Dramskom programu HRT-a te glumi u domaćim filmovima i serijama („Sigurna kuća", „Živi i mrtvi", „Metastaze"...). Član je Društva hrvatskih književnika. Od rujna 2008. godine voditelj je tribine Jutro poezije. Objavio je:  Underground, pjesme, UDUTU, 2000. god., drugo izdanje - 2005.; Kako se ubiti, priče, AGM, 2007., Draganić (Beograd) - 2007.; www.elektroničkeknjige.com/ - 2009. ; O čemu pričaš, pjesme, RBP, 2007.;  Oprosti, a i ne moraš, priče, AGM, 2008. Živi u Zagrebu.

Kemal Mujičić Artnam

rođen je 1960. godine u mjestu Turbe kod Travnika. Poslije završene srednje škole u Travniku, 1980. g. dolazi u Zagreb gdje studira na Tehnološko-tekstilnom fakultetu. Nakon niza književnih nastupa na raznim književnim tribinama i objavljivanja u književnim časopisima, 1994. godine objelodanjuje svoju prvu zbirku pjesama. Pjesme su mu uvrštene u više antologija i pregleda suvremene hrvatske poezije, te nekoliko zbornika. Pojedine pjesme i priče prevođene su na njemački, engleski, španjolski, poljski, mađarski, slovenski i makedonski jezik.

Kao kritičar predstavljao je nekoliko proznih knjiga na javnim tribinama te napisao nekoliko eseja za radio. Status samostalnog umjetnika ostvaruje 2003. godine. Član je Društva hrvatskih književnika. Živi u Zagrebu. Objavio: Petkom poslije ribe, pjesme, Meandar, 1994; Ples, pjesme, Meandar,  1996; Zona zoo, pjesme, Meandar, 2000; Ubrzanje, pjesme u prozi, Naklada Breza, 2002; Rad na crno, priče, Meandar, 2004; Pet litara benzina, roman, Naklada Breza, 2006.

Uređuje knjige u izdavačkoj kući „Putokaz 94", a od rujna 2008. kao dopresjednik Udruge Jutra poezije zadužen je za izdavačku djelatnost i uređivanje knjiga za tu udrugu.

Jasmina Šušić

rođena je 21.06.1986.g. u Kutini, u znaku blizanca, s ascendentom u škorpionu. Poeziju piše deset godina, a u posljednje dvije kratke priče te scenarije. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Osim poezijom, bavi se i fotografiranjem, astrologijom, tarotom, amaterskim novinarstvom (jedna je od urednica websitea Poezin.net za koji osim poezije piše i recenzije koncerata, eseje, osvrte te intervjue s pjesnicima). Inspiraciju pronalazi posvuda oko sebe, a poeziju smatra emotivnim i psihičkim katalizatorom. Posebice se divi pjesnicima beat generacije i nekim rock glazbenicama/icima. Ne zna koja je njezina životna svrha. Još.

-2008. g. njena pjesma je osvojila prvo mjesto na natječaju „Tkalci riječi" te je ista štampana u underground časopisu za kulturu Liber
-2009.g. pjesme su joj štampane u regionalnom zborniku poezije „Junaci urbane bede"
-svake subote ju možete vidjeti/čuti na Jutrima poezije u Krivom putu u Zagrebu

www.jasminasusic.poezin.net

Mia Mitrović

rođena 15. 12. 1985. u Zagrebu, u Vinogradskoj bolnici. Završila je Klasičnu gimnaziju u Križanićevoj i tamo naučila napamet prvo pjevanje Odiseje u originalu. Pjesme piše od dvaneaste godine, a piše većinom u ranu zoru. Svirala je u pank bendu koji se raspao kada je glavna gitaristica postala skinheads. 2005. g. upisuje Fakultet političkih znanosti, trenutačno je na trećoj godini. Radila je za portal Javno.hr. Voli čitati klasike (Ranko Marinković, Meša Selimović), a od pjesnika su joj omiljeni Lorca i Leonard Cohen. Manje više redovito nastupa na tribinama Jutra poezije. Do sada nije odjavljivala, premda ima pjesama za barem dvije zbirke. Živi u Zagrebu.


Sviraju: Olovni ples.

Moderiraju pa isto to rade: Kemal Mujičić Artnam i Roman Simić Bodrožić (dva čovjeka a tolko imena!)

 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –