Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.11.2010.

Započinje međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber 2010.

Od 10. do 14. studenog 2010. na Zagrebačkom velesajmu održat će se 33. međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber 2010. Interliber predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

I ove godine na INTERLIBERU se očekuju mnogobrojne prezentacije i nastupi pisaca i nakladnika, te niz stručnih i popratnih događanja.

Od noviteta domaćih autora očekuje nas predstavljanje novih knjiga Miljenka Jergovića „Psi na jezeru“ i knjige eseja o umjetnosti „Pamti li svijet Oscara Schmidta“, nove knjige slikara i umjetnika Dimitrija Popovića „Blud i svetost“, Krešimira Nemeca „Čitanje grada“, Denisa Kuljiša „Hrvatski bog Merkur“, Slobodana Novaka i Tonka Maroevića "Protimbe“, nove knjige Ivana Supeka "Trinitas", Vere Čudine "Crni biser“, Dražena Šimleše "Ekološki otisak“, S.P. Novaka "Zločesti tekstovi", knjige"Sto put bih isto ponovo“ Miroslava Škore i knjiga brojnih drugih autora i autorica.

Od stranih autora, Interliber će pohoditi Marina Fiorato koja će biti gošća na štandu svog izdavača Profila, a predstavit će i potpisivati svoje dvije knjige – „Puhač stakla s Murana“ i „Gospa od badema“.

Također, nakladnička kuća Znanje, predstavit će ispovijest Natasche Kampusch „3096 dana“, u kojoj opisuje osam i pol godina koje je provela u zatočeništvu, a školski odjel Profila obilježit će 80 godina života i 60 godina rada dr.sc. Dragutina Rosandića te predstaviti njegovu novu knjigu "Učitelj učitelja".

Uz to, na Interliberu će se održati dodjela književne nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman 2010. godine, dodjela nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu - OVCA U KUTIJI, dodjela nagrade "Kočićevo pero“ hrvatskoj književnici Ivani Simić Bodrožić za knjigu "Hotel Zagorje“, završna svečanost nacionalnog kviza za poticanje čitanja i okrugli stol na temu "Knjiga i drugi mediji“.

Naravno, to nije sve. Na ovogodišnjem vas Interliberu očekuju brojni novi naslovi domaćih nakladnika, brojne promocije knjiga i časopisa i autora, predstavljanje projekata, nakladnika i biblioteka kao i likovne radionice, o čemu ćemo vas izvještavati svakodnevno.

Za one koji se žele domoći povoljnijih knjiga, sad je prigoda za godišnji šoping jer vas na Interliberu očekuju popusti i do 70%!

Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

– Program - Interliber 2010. –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –