Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.11.2017.

Znanstveni kvart na Interliberu 2017.
Održava se
07.-12.11.2017.

I ove godine, na sjeveru paviljona 6 Zagrebačkog velesajma, Interliber priprema posebno osmišljeni, edukativno-zabavni sadržaj u kojem će moći uživati svi željni znanja u praksi.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom opet je pripremila vrlo šarolik program znanstvene kulture koji će izvoditi brojne udruge, fakulteti, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

Program Znanstvenog kvarta je podijeljen na 5 programskih cjelina: Školica (rezervirano za zatvorene radionice), Plac znanja (aktivnosti dostupne u bilo kojem trenutku, bez rezervacije), Mozgaonica (pametna igraonica), Trg odmorko (mjesto za predah) i Zabavni park (interaktivna zabava).
 
A u sklopu bogatog 6-dnevnog programa, posjetitelji će naučiti kako prognozirati vrijeme, ali i kako izolirati svoju DNK. Upoznat će se s radom geologa i s njima pokušati složiti kostur Apatosaurusa. Bit će prilike i za otkrivanje misterija zvan mozak, izradu vodomara i šivanje bakterija te uživanje u kemijskim pokusima i matematičkim igrama. Posebno iznenađenje je jedinstveno robotsko lutkarsko kazalište koje su osmislili i izradili zagrebački srednjoškolci. A troje renomiranih hrvatskih znanstvenika, dr.sc. Saša Ceci, doc.dr.sc. Vladimir Stilinović te doc.dr.sc. Nikola Poljak, otkrit će vam svoj odgovor na pitanje - znanstvenik: fora ili noćna mora?

Osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije te se odmoriti i zabaviti u Kvartovskom zabavnom parku.

Ulaz na sva događanja je slobodan. Za radionice u Školici Znanstvenog kvarta potrebna je rezervacija, zato klik na online formular.

Program Znanstvenog kvarta Interlibera održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Zagreba.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –