Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.05.2009.

ZSK : Razgovor i druženje s Tomom McCarthyjem
Održava se
12.05.2009.

Razgovor i druženje s Tomom McCarthyjem, autorom romana "Ostatak" (Naklada OceanMore, 2008) i gostom Zagrebačkog sajma knjiga, održat će se u utorak, 12. svibnja 2009. u 20 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu (Bogovićeva 7).

Na tribini Do posljednjeg slova, knjigu će uz autora  predstaviti: Zoran Roško, jedan od naših najboljih teoretičara, Mima Simić, jedna od najvećih aktivistica među filmskim kritičarima i autorica i Dean Trdak , poznati autor i prevoditelj knjjiga sa engleskog jezika.

Tom McCarthy rodio se 1969. u Londonu. Studirao je engleski u Oxfordu. Nakon nekoliko godina provedenih u Pragu odlazi u Amsterdam gdje radi kao urednik kulture u časopisu 'Time Out'. Po povratku u Britaniju radi na televiziji i uređuje magazin 'Mute'.

Svoj prvi roman "Ostatak" objavljuje kod pariškoga nezavisnog nakladnika Metronome Press, nakon čega roman postaje hit na webzinima, a uskoro i kultni roman po mišljenju svih relevantnih kritičara.

Uz mnoge priče, eseje, kritički intonirane književne i filozofske članke, koje objavljuje u britanskim tiskovinama, 2006. publiciran mu je esej 'Tintin and the Secret of Literature' (Granta), a za godinu dana i drugi roman "Men in Space".

Utemeljitelj je Međunarodnoga nekronautičkog društva, avangardne mreže čije je publikacije, proklamacije i performanse 'Untitled Magazine' opisao kao najsveobuhvatniju totalnu umjetnost koju smo vidjeli zadnjih godina.

McCarthy trenutačno drži kolegij 'Katastrofa' na postdiplomskom studiju na London Consortiumu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –