Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 08.05.2009.

6. Zagrebački sajam knjiga
Održava se
12.05.2009.

6. Zagrebački sajam knjiga, treći književni sajam po važnosti i veličini u Hrvatskoj održat će se od 12. -  23. svibnja 2009. godine u knjižari Profil Megastore u Zagrebu (Bogovićeva 7) a i ove će ga godine posjetiti poznati inozemni autori.

Tradicija dovođenja poznatih imena na sajam nastavlja se i ove godine, budući da je prošle godine na sajmu gostovao, izvrstan i u Hrvatskoj neobično popularan češki autor Michal Viewegh, godinu prije toga tu su bili Hari Kunzru, kao i francuska književna zvijezda Celine Curiol.

Strani autori koji će ove godine posjetiti ZSK su: Tom McCarthy, Gilles Leroy i Niccolo Ammaniti koji su već poznati našim čitateljima, jer su im knjige prevedene na hrvatski.

Prošle godine nakladnička kuća OceanMore objavila je McCarthyjev roman "Ostatak", koji je dobio odlične kritike. Također prošle godine izašao je, u izdanju Disputa i Hrvatskog filološkog društva, roman "Alabama Song" za koji je Gilles Leroy nagrađen prestižnom francuskom nagradom Goncuort 2007. godine. Riječ je romanu koji govori o životu Zelde Sayre Fitzgerald, autorice i ikone 20-ih godina prošlog stoljeća te supruge F. Scotta Fitzgeralda.

Niccolo Ammaniti je također preveden na hrvatski: romani – "Ja se ne bojim", "Pokupit ću te i odvesti" i "Kako Bog zapovijeda" te zbirku proze "Blato".

Attila Bartis je mađarski autor, a promovirat će roman "Spokoj" u izdanju Frakture, a Profil ujedno dovodi mladog američkog pisca s adresom u Rimu, Mishu Berlinskog, čiji je roman "Terenski rad" nedavno objavljen u Profilu.


Osim stranih autora ljubitelji knjiga moći će se družiti i s velikim brojem domaćih autora koji će promovirati svoje nove knjige tijekom, nešto više, od deset dana sajma.

Dolazak su potvrdili: Robert Perišić, Goran Tribuson, Predrag Lucić i Gordan Nuhanović.

Važno je napomenuti da će se i ove godine u suradnji s T-portalom dodijeliti najveća književna nagrada u vrijednosti od 100 000 kuna roman@tportal.hr za najbolji roman godine.

I ove će se godine na sajmu predstaviti oko 150 nakladnika i bit će održano četrdesetak književnih promocija. Za vrijeme sajma posjetioci će moći kupovati kompletan asortiman domaće knjige s 20% popusta, pojedini naslovi su sniženi i do 70%.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –