Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Attila Bartis ×

Razgovor • 25.05.2021.

Attila Bartis : Etika je sama po sebi prilično neumoljiva stvar

Etika je sama po sebi prilično neumoljiva stvar i nema osobite obzire ni na naš individualni osjećaj sigurnosti ni na našu potrebu za slobodom. Naše neetične odluke mogu se tumačiti psihologijom, opravdati ideologijom, religijom, ili jednostavno nevoljom kad smo prinuđeni birati samo između dva zla; no odluka će i tada ostati neetičnom. Možda je to jedan od najtragičnijih aspekata ljudskog postojanja.
Najava • 18.05.2009.

Attila Bartis predstavlja svoj roman 'Spokoj'

U ponedjeljak, 18. svibnja u 20 sati, na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu, svoju će knjigu "Spokoj“ predstaviti suvremeni mađarski pisac Attila Bartis. Književnika iz Mađarske i njegov roman 'Spokoj' predstavit će Xenia Detoni, Daša Drndić, Ana Grbac i Seid Serdarević. U utorak, 19. svibnja Attila Bartis gostuje u riječkoj knjižari Ribook.
Najava • 12.05.2009.

6. Zagrebački sajam knjiga

6. Zagrebački sajam knjiga, treći književni sajam po važnosti i veličini u Hrvatskoj održat će se od 12. -  23. svibnja 2009. godine u Zagrebu. Knjižaru Profil Megastore u Bogovićevoj 7, ove će godine posjetiti poznati inozemni autori: Niccolo Ammaniti, Tom McCarthy, Misha Berlinski, Attila Bartis i Gilles Leroy .