Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.12.2014.

Gost Filozofskog teatra – Niccolò Ammaniti
Održava se
14.12.2014.

Gost sljedećeg Filozofskog teatra koji će se održati u nedjelju, 14. prosinca u 19 sati u zagrebačkom HNK je jedan od najpriznatijih suvremenih talijanskih pisaca - Niccolò Ammaniti.

U atriju Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, u 19 sati Ammaniti će potpisivati knjige, a potom će, u 19,30 sati započeti razgovor sa Srećkom Horvatom, voditeljem nedavnopokrenutog Filozofskog teatra.

Organizator, HNK, najavljuje kako neće biti riječ o klasičnoj književnoj tribini.

Niccolò Ammaniti samo je u Italiji prodao stotine tisuća primjeraka knjiga, dobitnik je najvažnije talijanske književne nagrade “Strega”, a i hrvatskoj publici je vrlo dobro poznat. Kritika ga naziva “Dickensom našeg doba”, a najbolji opis vjerojatno je dao jedan književni kritičar kazavši da kod Ammanitija “Mark Twain susreće Stephena Kinga na vrućem žitorodnom jugu Italije”.

Ammaniti je u prijevodu na hrvatski jezik prisutan još od 2003. s knjigama “Kako Bog zapovijeda”, “Ja se ne bojim”, “Nek zabava počne” i “Blato”.

Njegove su knjige prevedene u 44 zemlje, a mnoge su se našle i na filmskom platnu. Posljednji film po romanu “Ja i ti” (lo e te, 2012), o dječaku koji se umjesto odlaska na skijanje sakrije u podrum, snimio je velikan talijanske kinematografije Bernardo Bertolucci. 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –