Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Glazba : Velika ilustrirana enciklopedija

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Suzana Sesvečan
  • 09/2017.
  • 416 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531421997
  • Cijena: 648.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Hrvatsko izdanje svjetski popularnog izdanja koje potpisuje urednički tim poznatog izdavača sličnih priručnika Dorling Kindersly. Od najranijih dana glazba priziva cijeli spektar naših osjećaja – bez obzira na zemlju, kulturu ili podrijetlo, a ova knjiga proučava to ljudsko iskustvo s kronološke i svjetske perspektive – od prvih glazbala načinjenih od školjaka i kostiju do modernih električnih gitara i sintesajzera.

Enciklopedijski se sveobuhvatno istražuju korijeni svih glazbenih žanrova, od srednjovjekovnog jednoglasja preko veličanstvenih skladbi klasicizma do suvremenih ritmova bluesa, jazza, hip-hopa i popa.

Brojne fotografije prikazuju obitelji glazbala iz svih dijelova svijeta, razvitak najvažnijih instrumenata poput glasovira i violine, a posebna je pozornost posvećena glasovitim ali i raznolikim glazbenicima koji su utirali nove putove, primjerice Wolfgangu Amadeusu Mozartu, Georgeu Gershwinu, Elvisu Presleyju i Davidu Bowieju.

Na kraju knjige, opsega jednog arka, zasebno je poglavlje posvećeno glazbi u Hrvatskoj, u kojem su obrađene sljedeće teme: tradicijska glazba, hrvatski skladatelji, hrvatske opere u 19. i 20. stoljeću, glazbeni život u Hrvatskoj, zabavna glazba, rock-glazba, jazz i blues te ostali suvremeni glazbeni smjerovi u Hrvatskoj. Autori tih tekstova su Irena Miholić, Nataša Leverić Špoljarić, Davor Hrvoj i Dubravko Jagatić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –