Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Martin Luther King : Autobiografija

  • Nakladnik: Planetopija
  • Urednik: Clayborne Carson
  • Prijevod: Petar Vujačić
  • 10/2019.
  • 400 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574210
  • Cijena: 169.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Autobiografija Martina Luthera Kinga upoznaje čitatelje s životom i djelima jednog od velikana 20. stoljeća, čovjeka čije misli i djela o najvažnijim pitanjima našeg društva i danas odzvanjaju jasno, produhovljeno i sa žarom, i nadasve nadahnjujuće.

Ispričan njegovim vlastitim riječima, koje je povjesničar dr. Clayborne Carson godinama skupljao u obimnoj dokumentaciji, govorima, predavanjima, propovijedima, intervjuima, radio i televizijskim snimkama, pred čitateljem izranja jedan impresivan život: znatiželjno dijete; gorljivi student i aktivist; borac protiv segregacije; posvećeni pastor i strastan propovjednik koji neprestano iskušava svoju vjeru i ograničenja svoje mudrosti; brižan suprug i otac koji se trudi održati ravnotežu između obiteljskih obaveza i sve većeg i zahtjevnijeg nacionalnog pokreta za građanska prava; nesputani mislilac i jedan od najvećih svjetskih vođa kojeg je beskompromisna vizija o mirotvorstvu, ljubavi i jednakosti svih ljudi tjerala dalje i više.

Relevantna i autentična, ova autobiografija daje rijedak uvid u povijesna događanja i velike, ponekad kontroverzne osobe koje su obilježile sredinu 20. stoljeća: Johna F. Kennedyja, Malcolma X, Lyndona B. Johnsona, Mahatmu Gandhija i Richarda Nixona. Bogata je to i živopisna slika ljudi, vremena i događaja u doba promjena koje su oblikovale i još uvijek oblikuju našu budućnost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –