Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Liv Frohde

Jakob i pas

  • Nakladnik: Hibou publishing
  • Prijevod: Elizabeta Vrbančić
  • Ilustracije: Asbjørn Tønnesen
  • 07/2020.
  • 100 str., meki uvez
  • ISBN 9789538302022
  • Cijena: 13.94 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Vrlo kvalitetna tradicionalna priča. [...] Nikada ne treba podcjenjivati vrijednost tradicionalne dječje knjige koja je jednostavno dobro ispričana, jednostavna, dobro sastavljena i uzbudljiva. S "Jakobom i psom" Liv Frohde opet pokazuje sposobnost održavanja u ovoj čvrstoj tradiciji, koja je izuzetno pogodna za čitanje naglas i dodavanje vlastitog materijala. Kao što je vidljivo u nekoliko drugih njenih knjiga, ona proširuje prostor u škrinji s blagom koja se bavi djecom i životinjama. [...] Jednostavnost u kombinaciji s preciznošću dvije su njene podjednako važne kvalitete. Jednako je značajan i fini dramaturški smisao koji nadograđuje i drži napetost u preokretima. Ono što još nosi priču je njezina sposobnost praćenja djetetovih pogleda i dojmova. Za djecu i za druge koji nisu povezani s psom, važne su i poučne i neke neuke izjave poput one kada ravnatelj kaže da utješi Jakova, izjavu koju poznajemo i iz kratke priče Per Sivlea: Napokon, to je samo pas.

Mette Hofsødegård, Aftenposten

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –