Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Graham McCann

Mućke : Sve o omiljenoj humorističkoj seriji

  • Nakladnik: Rockmark
  • Prijevod: Stjepan Vrečko
  • 03/2021.
  • 266 str., meki uvez
  • ISBN 9789538292118
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Mućke – sve o omiljenoj humorističkoj seriji" autora Grahama McCanna donosi priču o sitcomu uz koji su odrastale (i odrastat će) mnoge generacije. Premda je u rujnu 1981. počela poprilično mlako – bez potpore matične televizijske kuće i uvijek na rubu otkazivanja – serija je s vremenom stekla kultni status. A koliko kultni najbolje govori podatak da je broj gledatelja u jednom trenutku doveo do pada napona u električnoj mreži Velike Britanije.

Priča je to ne samo o seriji, već i o čovjeku koji ju je osmislio, skromnom i nevjerojatno duhovitom Johnu Sullivanu, o njegovom fantastičnom scenariju; sjajnoj glumačkoj postavi koja je udahnula život Del Boyu, Rodneyju, Djedu, stricu Albertu, Brzome, Boycieju i drugim živopisnim stanovnicima Peckhama; o briljantnom timu koji je radio pozadinski posao kako bi sve izgledalo autentično i uvjerljivo.

Na više od 260 stranica podsjetit ćete se kako ste i zašto zavoljeli Mućke, prisjetiti najupečatljivijih dijaloga, saznati koje su sve legendarne scene inspirirane stvarnim događajima, te navijati za ekipu koja je pomaknula granice sitcoma, vukla nezamislivo hrabre poteze i nosila se sa svim problemima i poteškoćama koje su se nizale jedna za drugom. A rezultat je serija koja ni nakon 40 godina nije izgubila ništa od svoga šarma, serija koju će novi gledatelji otkrivati s oduševljenjem, a oni stariji i dalje pronalaziti nove razloge da je ponovno pogledaju.

Od rujna 1981., kada je prikazana prva epizoda, do 2003., kada je završio posljednji specijal, Mućke su stekle kultni status. I to ne samo u Velikoj Britaniji, već širom svijeta: domaća publika premijerno ih je vidjela 1987., a otad se prikazuju i repriziraju gotovo svake godine, sve do danas.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –