Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Cathi Unsworth

Lov na vještice : Istina o goth sceni

  • Nakladnik: Rockmark
  • Prijevod: Lorena Mandalinić
  • 07/2024.
  • 352 str., meki uvez
  • ISBN 9789538292415
  • Cijena: 21.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Lov na vještice – istina o goth sceni" Cathi Unsworth, fascinantni je pregled društvene i glazbene povijesti vječne kontrakulture koja nepokolebljivo odbija umrijeti.

Cathi Unsworth apsolutni je autoritet kada je goth scena u pitanju tako da ne čudi da je Lov na vještice pomno istraženo i pitko napisano štivo koje na 350 stranica donosi priču o povijesti žanra, društveno-političkim okolnostima koje su do njega dovele i koje su ga pratile, objašnjava kako se proširio diljem Britanije i svijeta obraćajući se generaciji otuđene mladeži.

Uz analizu poznatih i prepoznatljivih glazbenih imena (Siouxsie and the Banshees, The Cure, The Sisters of Mercy, Magazine, The Cult, The Cramps…) njihovih albuma i pjesama, Unsworth uz osobna iskustva odlazi i puno šire navodeći i povezujući – od glazbe i opere preko filmova sve do književnosti – ključna imena koja su imala utjecaj na goth scenu (Aleister Crowley, Jim Morrison, Maria Callas, Edgar Allan Poe, Ed Wood…) što pridonosi sveobuhvatnijem razumijevanju goth epohe duge sad već više od četrdeset godina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –