Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ronen Givony

Not For You : Pearl Jam biografija

  • Nakladnik: Rockmark
  • 09/2021.
  • 416 str., meki uvez
  • ISBN 9789538292149
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Točno trideset godina od objavljivanja jednog od najbitnijih albuma prvijenaca – Ten, hrvatskim čitateljima dostupan je i prijevod biografije benda Pearl Jam.

"Pearl Jam biografija: Not for You" autora Ronena Givonyja prva je cjelovita biografija benda koja pokriva razdoblje od albuma Ten sve do aktualnog albuma Gigaton. Na više od 400 stranica, autor istražuje nastanak i evoluciju benda, te njihovu ulogu u oblikovanju popularne američke kulture.

Uz glazbeni pregled započet osnutkom benda i eksplozijom grungea, preko zlatnog doba sve do danas, Givony secira i društveno-politički kontekst koji okružuje Pearl Jam: njihov aktivizam, idealizam, nesnalaženje sa slavom, nošenje s velikom tragedijom u Roskildeu 2000., odnos s fanovima, bitke s Ticketmasterom…

Iako deklarirani superfan, Givony uspijeva fenomenu Pearl Jam pristupiti objektivno: istovremeno i laskava i kritička, biografija "Not For You" okorjelim će fanovima nadopuniti i proširiti vidike, a novima postati nezaobilazna polazna točka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –