Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Žene, bajke, kraljice

  • Nakladnik: Kreativna mreža
  • Urednik: Ana Ðokić
  • 11/2021.
  • 129 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538244469
  • Cijena: 16.99 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Žene, bajke kraljice" prva je u nizu zbirki priča namijenjenih odrasloj publici u kojoj je, na poziv autorice projekta dramaturginje Jadranke Bargh i nakladnika Kreativna mreža, devet hrvatskih književnica odlučilo oživjeti ženske likove iz bajki. Na okupu su se tako našle dvije supruge Modrobradog (jedna ubijena i jedna preživjela) majka i maćeha Pepeljuge, Guščarica, baka Male sirene, Snjeguljičina majka, majke i maćehe Ivice i Marice, kćerka i unuka Snježne kraljice. 

Zahvaljujući spisateljskim glasovima Nade Gašić, Julijane Adamović, Nataše Govedić, Vere Vujović, Lade Žigo, Jadranke Pintarić, Jadranke Bargh, Ane Đokić i Aide Bagić, svaka od priča osvjetljava ove likove iz sasvim novog kuta.

Gubi li se individualizacijom likova iz bajki njihova moć (koju kao arhetipe svi nosimo u sebi) ili nam se, naprotiv, time omogućuje da i živote likova iz bajki, ali i naše vlastite, prestanemo gledati kao crno-bijelu sliku, na svakome je od čitatelja da sam prosudi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– ŽENE, BAJKE, KRALJICE –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –