Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanin Karamehmedović

Terca na tišinu

  • Nakladnik: Rockmark
  • 12/2022.
  • 104 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538292262
  • Cijena: 19.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sanin Karamehmedović, autor i osnivač dubrovačke grupe Silente, na glazbenoj sceni prisutan je od 2012. godine kada je objavljen prvi album grupe Silente. Nakon godina oklijevanja Sančo, kako ga znaju fanovi, objavljuje vlastitu zbirku pjesama “Terca na tišinu – uglazbljene i neuglazbljene pjesme”, s ukupno 40 uradaka.

Uz već uglazbljene pjesme iz repertoara grupe Silente, u njihovoj originalnoj verziji, bez studijskih ispravaka, skraćivanja ili produljivanja, u “Terci na tišinu” nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima će ovo biti premijerno objavljivanje. Pjesme prate i osobni komentari autora, ali i priče o bendu s kojim je višestruki dobitnik glazbenih, kulturnih i umjetničkih priznanja.

“Sve su moje pjesme iste. Sve nastaju u želji da budu otpjevane. Ako moram imenovati rekao bih da je ovo zbirka rock poezije koju sam pisao cijeli svoj dosadašnji život i barem nekoliko prošlih. Ne znam što reći o tim pjesmama, a da već nisam pokušao reći kroz njih. Svaku lijepu sliku ili misao već sam dao pretočiti u pjesme tako da mi za ove prozne dijelove ostaju samo one suhe, dosadne kao istina.

Neke od ovih pjesama napisane su davno i napisao ih je netko koga više ne poznajem. Netko nalik meni, sličnog pokreta i pogleda te sam siguran da smo nekad bili dobri, no sad se slabo čujemo. Osim njih tu su i nove pjesme. Napisane su nedavno i njih je pisao jedan novi lik, ali i s njim se uskoro namjeravam rastati. Prijateljski, nadam se. Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra, među istim koricama. Pa neka se snalaze kako znaju. I neka se same objašnjavaju i pravdaju kako su i zašto završile unutra, jer ja to ne mogu”, poručio je Sanin povodom izlaska svoje prve knjige.

Sanin Karamehmedović, Sančo, rođen je 23. 7. 1987. u Dubrovniku. Nakon srednje Turističke škole u Dubrovniku 2008. upisuje studij kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 2016. godine. U međuvremenu se bavio glazbom i pisanjem raznih umjetničkih tekstova. Grupu Silente je osnovao s bratom Tiborom i prvi zajednički nastup imali su 2006. godine. Od onda je odsvirao stotine koncerata i objavio 3 glazbena albuma sa sveukupno 37 pjesama. Otac je dvoje djece. Živi i djeluje u Dubrovniku. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –