Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kreativni pristupi nakladništvu i baštini : (Ne)vidljiva Nives Tomašević

  • Nakladnik: Sveučilište u Zadru
  • Urednik: Ivana Hebrang Grgić, Marijana Tomić
  • 03/2023.
  • 387 str., meki uvez
  • ISBN 9789533313900
  • Cijena: 35.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Kreativni pristupi nakladništvu i baštini: (Ne)vidljiva Nives Tomašević" posvećena je izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević, jednoj od najvećih hrvatskih urednica i profesorici koja je velik broj godina provela na Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru gdje je uvodila teme nakladništva na svim studijskim razinama, od preddiplomske do doktorske.

Urednice su izv. prof. dr. sc. Ivana Hebrang Grgić i izv. prof. dr. sc. Marijana Tomić, recenzentice su doc. dr. sc. Vlatka Lemić i prof. dr. sc. Ivanka Stričević, a izdavač je Sveučilište u Zadru.


Knjiga se sastoji od znanstvenih i stručnih radova 36 autora koji su izradili 31 rad iz područja nakladništva, istraživanja čitanja, književnih studija, kulturologije i kulturne baštine i njezine digitalizacije te ostalih tema kojima se propituje nakladništvo u širem kontekstu. Uključeno je i nekoliko umjetničkih, književnih i slikarskih ostvarenja posvećenih prof. Tomašević te bibliografija i biografija koju je izradila doc. dr. sc. Drahomira Cupar.

Zastupljeni autori: Dubravka Oraić Tolić, Jasna Horvat, Helena Sablić Tomić, Anita Peti Stantić, Sandra Križić Roban, Sanja Knežević, Ana Barbarić, Ana Pojatina, Ivona Despot, Mirko Duić, Andrijana Kos-Lajtman, Kristijan Vujičić, Ivana Šojat, Ante Mihić, Mirjam Tišljar Vukelić, Srećko Jelušić, Miha Kovač, Nebojša Lujanović, Ivana Buljubašić Srb, Josipa Mijoč, Tatjana Aparac-Jelušić, Martina Dragija Ivanović, Drahomira Cupar, Zrinka Džoić, Mirna Willer, Marijana Tomić, Laura Grzunov, Lejla Kodrić Zaimović, Zoran Velagić, Marijana Đurčević, Matea Bakmaz, Jasna Kovačević, Monika Batur, Hrvoje Mesić, Lidija Bajuk.

Knjiga "Kreativni pristupi nakladništvu i baštini: (Ne)vidljiva Nives Tomašević" objavljena je kao 5. u nizu Studije iz knjižnične i informacijske znanosti Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –