Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Timothy White

Catch A Fire - Život Boba Marleyja

  • Nakladnik: Rockmark
  • Prijevod: Rebeka Vujasinović
  • 02/2024.
  • 574 str., meki uvez
  • ISBN 9789538292378
  • Cijena: 21.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Od smrti Boba Marleyja prošlo je više od četrdeset godina, a njegov status kao kultne figure reggaea i popularne kulture i dalje ne blijedi. Knjiga Timothyja Whitea "Catch A Fire - Život Boba Marleyja" izlazi na 79. obljetnicu Marleyjeva rođenja, i ovo potpuno i nadopunjeno izdanje na više od 570 stranica vodi čitatelje kroz cjeloviti portret reggae legende i prikaz vremena u kojem je živio.

White je bio blizak s Marleyjem, njegovom obitelji i najužim krugom prijatelja što mu je omogućilo pristup privatnim dokumentima i fotografijama tako da su Marleyjev život i stvaralaštvo opisani s ljubavlju i razumijevanjem. Brojni glazbeni kritičari drže da bi Whiteova knjiga "… trebala biti izdvojena kao najbolja knjiga o Marleyjevom životu i radu" te da "… ne postoji nijedna druga knjiga koja donosi tako potpun i točan portret reggae kulture."

Iako je Marley centralna figura biografije, knjiga je ujedno i pregled društveno-povijesno i kulturnih okolnosti njegovih korijena na Jamajci i Rasta pokreta koji su oblikovali Marleyjevo razmišljanje, pogled na duhovnost i cijeli život. Uz rijetko viđene fotografije knjiga donosi proširenu i ažuriranu diskografiju, a mnogi će se složiti da je "Catch a Fire" izdanje koje rock novinarstvo približava klasičnoj literaturi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –