Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tres Dean Camilla Zhang

Freddie Mercury - svjetla i sjene pozornice : Biografija u stripu

  • Nakladnik: Rockmark
  • Prijevod: Stjepan Vrečko
  • 04/2024.
  • 128 str., meki uvez
  • ISBN 9789538292385
  • Cijena: 17.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prvo je ovo strip-putovanje kroz život frontmana Queena Freddieja Mercuryja: na gotovo 130 stranica i devet poglavlja pratimo Mercuryja od djetinjstva u Zanzibaru preko formativnih godina u Engleskoj sve do popularne i omiljene rock zvijezde koju vole milijuni diljem svijeta.

Priča je ispričana njegovim riječima, a svako poglavlje pruža uvid u ključne, ali i različite segmente Freddiejeva života: od prvih nastupa, ljubavi prema Japanu i suradnji s Montserrat Caballé do onih mračnijih strana slave kao što su usamljenost i destrukcija.

Strip su napisali Tres Dean i Camilla Zhang, a "Svjetla i sjene pozornice" daju pravi uvid u mnoga iskustva na pozornici i van nje koja su oblikovala mladog Farrokha Bulsaru, kasnije i veličanstvenog Freddieja Mercuryja. Jer kako on sam kaže na početku stripa: „Mislio sam si… Pa neću biti rock zvijezda; bit ću legenda…“

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –