Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Utjeha kaosa : (antologija suvremenog hrvatskog pjesništva)

  • Nakladnik: Filozofski fakultet - Zagreb
  • Urednik: Miroslav Mićanović
  • 08/2006.
  • 472 str., meki uvez
  • ISBN 9531752532
  • Cijena: 34.51 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Antologija suvremenoga hrvatskog pjesništva koju je sastavio pjesnik i kritičar Miroslav Mićanović ukoričuje 33 pjesnika koji su u razdoblju od 1995. do 2005. tiskali bar jednu pjesničku zbirku: Ivan Slamnig, Danijel Dragojević, Arsen Dedić, Zvonimir Mrkonjić, Nikica Petrak, Boris Maruna, Mario Suško, Luko Paljetak, Ivan Rogić Nehajev, Slavko Jendričko, Vesna Biga, Milorad Stojević, Milko Valent, Branko Maleš, Gordana Benić, Igor Rončević, Sead Begović, Anka Žagar, Mile Stojić, Branko Čegec, Kemal Mujićić Artnam, Delimir Rešicki, Krešimir Bagić, Miloš Ðurđević, Božica Zoko, Damir Šodan, Miroslav Kirin, Drago Glamuzina, Tomica Bajsić, Ivica Prtenjača, Tvrtko Vuković, Tatjana Gromača i Ivana Bodrožić.

Kako je svaka antologija, pa tako i ova, osobni izbor samog antologičara, Mićanović je svjesno odustao od brojnih tekstova (i autora) koji su tiskani prije četiri ili pet desetljeća, što njegovom izboru priskrbljuje i polemični karakter. No, "Utjeha kaosa" je pouzdan vodič kroz tematske, stilske i poetičke rukavce hrvatskoga pjesništva u zadnjih deset godina, koji inzistira na recentnoj građi, ali i na osobnom viđenju današnje situacije suvremenog hrvatskog pjesništva.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –