Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatska na drugi pogled

Iako se u slučaju “Hrvatske na drugi pogled” zapravo radi o udžbeničkom izdanju, ono je zanimljivo i zbog toga što je namijenjeno u prvom redu stranim studentima kroatistike, slavistike, povijesti, međunarodnih odnosa i sličnih struka, kao i pripadnicima hrvatskoga iseljeništva koji uče o hrvatskome jeziku i kulturi – dakle, pisan je iz (i za) pomalo drugačije perspektive.

Osmišljena kao svojevrsni nastavak udžbenika “Hrvatska na prvi pogled” u kojemu su bile obrađene osnovne i polazišne teme, knjiga sadrži novih devet autorskih tekstova od kojih svaki obrađuje po jednu temu povezanu s hrvatskim društvom i kulturom, a činjenice se ne iznose izolirano, već uvijek kao dio širega prostornoga i vremenskoga kontinuiteta.

Ta su poglavlja odabrana kao ključna za sagledavanje i razumijevanje sadašnje hrvatske društvene situacije te kulture, a svako je poglavlje izvorni autorski izbor i pregled najvažnijih činjenica o pojedinoj temi te njihova interpretacija. Stoga ovaj jednako informativan i zanimljiv može biti i hrvatskim studentima te široj javnosti zainteresiranoj za kontekstualizaciju hrvatskih društvenih i kulturnih tema.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –