Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anne Wilson Schaef

Biti žena

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 10/2006.
  • 168 str., meki uvez
  • ISBN 9532570170
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Biti žena prva je i najznačajnija knjiga koja govori o statusu i ulozi žene u današnjem društvu, te pruža nove spoznaje i načine pronalaženja onog iskonskog u ženi. Autorica govori o drugačijoj stvarnosti - stvarnosti koju žene opažaju, istražuju i izražavaju kad god imaju mogućnosti učiniti to bez straha.

Ova je knjiga sjajan spoj dragocjenih uvida i pronicljivih opažanja proizašlih iz bogatog ženskog iskustva - o ženama i muškarcima te o njihovu odnosu govori dobronamjerno, duhovito, inteligentno i čovječno! Mnoge će žene naučiti kako izraziti do sada neodređene i neugodne osjećaje.

"Biti žena" jezgrovito tumači teoriju da nije "pogrešno" biti žena. Ona prekoračuje dobne, ali i spolne granice pa je zahvaljujući tome postala ključno djelo teorije osobnosti, koja je dugo bila u sjeni frojdovske psihologije. Nastala je u ranim '80-ima i poslužila kao svojevrsni otponac za cijeli niz tekstova posvećenih osvješćivanju uloge žene.

Anne Wilson Schaef je psihoterapeutkinja međunarodnog ugleda koja radi na području teorije feminizma, psihologije i samoiscjeljenja. Izuzetno je cijenjena autorica nekoliko knjiga, a u nas su prevedene "Meditacije za žene koje previše rade", "Meditacije za odvikavanje" i "Meditacije za one koji možda previše brinu".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –