Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Edward F. Malkowski

Prije faraona : Tajanstvena pretpovijest Egipta

  • Nakladnik: Stari grad
  • Prijevod: Vesna Valenčić
  • 10/2006.
  • 355 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9536716496
  • Cijena: 26.54 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Krajem devetnaestog stoljeća, francuski je istraživač Augustus Le Plongeon, nakon godina istraživanja poluotoka Yucatan u Meksiku, zaključio da su civilizacije Maya i Egipćana bile povezane - kao ostaci nekoć veće i izrazito sofisticirane kulture. Otkrića suvremenih istraživača tijekom protekla dva desetljeća sada potkrjepljuju te nekoć prezrene spekulacije dokazima, koji pokazuju da je Sfinga tisuće godina starija no što su egiptolozi tvrdili, da Velika piramida nije bila grobnica nego geomehanička elektrana, te da megaliti Nabta Playe otkrivaju kompleksne astronomske zvjezdane mape, koje su postojale 4000 godina prije razdoblja što ga konvencionalni povjesničari smatraju mogućim za postojanje takvog znanja.

Veći dio ranih dokaza o pretpovijesnoj civilizaciji oslanjao se na ezoterične predaje i mitologiju. Koristeći jasne znanstvene dokaze iz područja arheologije, genetike, inženjerstva i geologije, kao i svete i religiozne tekstove, Malkowski pokazuje da su se te mitske priče temeljile na stvarnim događajima, te da je izrazito sofisticirana civilizacija doista postojala prije Egipćana i Sumerana. Povezujući njezinu kataklizmičku propast s tajanstvenim nestankom kromanjonske kulture, «Prije faraona» pruža snažan novi pogled na prošlost čovječanstva.

Edward F. Malkowski je informatičar i povijesni istraživač, kojeg posebno zanima kako bi povijesni tekstovi mogli poslužiti kao priče očevidaca o povijesnim događajima. Autor je knjige «Sons of God - Daughters of Men», a živi u Champaignu, Illinois.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –